VIDEO – FOTO | ”Zâmbete pentru fapte bune”, momente emoționante la Sighet, în fața refugiaților ucraineni. Adrian Fetecău: ”Am crezut că în patru decenii de când există VOUĂ le-am trăit pe toate… M-am înșelat!” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)

Publicat: 28/05/2022, 13:40
Actualizat: 28/05/2022, 13:52

Sală arhiplină la Școala de Muzică din Sighet, acolo unde a fost organizat – și dedicat refugiaților din Ucraina – un spectacol emoționant, ”Zâmbete pentru fapte bune”, prin implicarea permanentă a celor care s-au mobilizat pentru a sprijini oamenii nevoiți să își părăsească țara după agresiunea armatei ruse.

Grupul VOUĂ – 40 de ani de activitate – a fost prezent pe scena acestui eveniment, iar Adrian Fetecău, fondatorul VOUĂ, a declarat că întreaga asistență a fost cuprinsă de o emoție care i-a determinat pe membrii grupului să se ridice la înălțimea atmosferei.

A fost un spectacol de suflet, ”mai altfel”, recunoaște Adrian Fetecău, unul în care sufletele s-au reunit pentru a spune un ”NU” hotărât războiului din Ucraina.

”Sâmbătă, 20 mai, am susținut împreună cu Grupul VOUĂ un spectacol la Baia Mare, după care am urcat spre Sighet, unde luni am susținut un altul, «mai altfel», în frumoasa sală a Liceului de muzică din oraș. Am răspuns invitației doamnei Daniela OnițăIvașcu, viceprimar, care împreună cu o altă doamnă, Meda Muntean de la ONG-ul băimărean «ASSOC» , au organizat spectacolul «Zâmbete pentru fapte bune», dedicat în primul rând refugiaților ucraineni din Sighet, copii și mamele lor, dar și tuturor voluntarilor care s-au organizat exemplar, mai ales în primele zile ale războiului, le acorde un sprijin cât mai consistent.

Sala de 300 de locuri a fost arhiplină, iar pe scenă, înaintea noastră, a urcat și un ansamblu de elevi din țara vecină. Când i-am văzut îngenunchind pe scenă, mi-am dat seama va trebui ne ridicăm la înălțimea emoției care începuse domine asistența…”, mărturisește Adrian Fetecău, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.

Grupul VOUĂ, spectacol emoționant în fața refugiaților ucraineni

”Va purta mult timp în minte amintirea celor care plângeau în jurul său…”

În timpul spectacolului a fost interpretată și o piesă din repertoriul celebrei trupe Pink Floyd, ”în care este folosită vocea solistului Andriy Khlyvnyuk, aflat de la începutul războiului în prima linie”.

Adrian Fetecău recunoaște că a fost un moment cu totul extraordinar, iar un preot – care a participat la spectacol – a spus că imaginea celor care plângeau în jurul său nu va putea fi uitată mult timp. Grupul VOUĂ a ridicat publicul în picioare cu melodia “Oyu luzi chervona kalyna”, cântată de voluntari, refugiații ucraineni cazați în Sighet, dar și de spectatori.

”Când Dan Caramihai și Ovidiu Mihăilescu au început cânte, în limba ucraineana, «Hey, Hey, Rise Up», piesa trupei «Pink Floyd», în care este folosită vocea solistului Andriy Khlyvnyuk, aflat de la începutul războiului în prima linie, toată lumea a început cânte, dar și lăcrimeze. Inclusiv cei de pe scenă, care, la cererea publicului, au bisat piesa, corul unanim fiind absolut impresionant. Am crezut în patru decenii de când exista VOUĂ le-am trăit pe toate… M-am înșelat!

La ieșire, ne-am întâlnit cu unul din preoții care au participat la manifestare și care ne-a spus va purta mult timp în minte amintirea celor care plângeau în jurul său. Așa un spectacol de acest gen e un motiv nu ne «predăm» și mergem mai departe”, a mai spus Adrian Fetecău.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult