VIDEO – FOTO | Ziua Națională a României, sărbătorită în Cuba. Ambasadoarea Doris Theodora Mircea: ”Celebrăm solidaritatea românească regăsită și un viitor rezilient”

Publicat: 02/12/2021, 19:39

Ziua Națională a României a fost celebrată în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, iar Cuba nu putea face excepție într-un astfel de moment cu totul special, în care românii de pretutindeni sunt apropiați sufletește.

La Havana a fost organizată prima recepție dedicată Zilei Naționale României, cu prezență fizică, iar Doris Theodora Mircea, ambasadoarea României în Cuba, s-a declarat încântată și recunoscătoare pentru că un astfel de eveniment a putut fi organizat. Totodată, cu această ocazie, a avut loc și o prezentare a costumelor populare românești – ”Flori de IE”.

Acesta a fost, de altfel, primul eveniment public de anvergură după ce Doris Theodora Mircea a preluat mandatul de ambasador al României în Cuba.

”Sunt deosebit de încântată și recunoscătoare să pot găzdui, la Havana, prima Recepție dedicată marcării Zilei Naționale a României cu prezență fizică. După dificultățile prin care am trecut, putem afirma că celebrăm, la 1 Decembrie 2021, solidaritatea românească regăsită și un viitor rezilient. Fiind primul meu eveniment public de anvergură, de la preluarea mandatului în Cuba, nu-l puteam concepe fără o prezentare a simbolurilor românești. În această zi de bucurie, sunt fericită să reprezint România, cu tot ce este mai frumos, mai reprezentativ și special. La mulți ani, România, la mulți ani tuturor românilor! Să strălucim împreună!”, a transmis Doris Theodora Mircea, ambasadoarea României la Havana.

Doris Theodora Mircea, ambasadoarea României în Cuba

Doris Theodora Mircea, decorată cu ordinul ”Meritul Diplomatic”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat – pe data de 30 iunie 2020 – un decret de decorare, cu Ordinul ”Meritul Diplomatic”, în semn de apreciere pentru importanta contribuţie avută la exercitarea cu succes, de către România, a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Doris Theodora Mircea a fost director al Direcţiei de Presă din Ministerul Afacerilor Externe. Anterior, Doris Theodora Mircea a fost ataşat de presă şi purtător de cuvânt al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles. Diplomat de carieră – din generaţia intrată în MAE după 1990 – Doris Theodora Mircea este licenţiată în drept şi are un master în politica internaţională la Bruxelles. Are gradul diplomatic de secretar I şi vorbeşte fluent engleza, franceza, spaniola şi italiana.

Trebuie menționat și că Doris Theodora Mircea a fost și șefa Biroului de Informare MAE, acest birou preluând, din martie 2020, activitatea Centrului Infoeuropa și având ca misiune:

  • Organizarea, găzduirea şi derularea de evenimente, acțiuni, conferinte, dezbateri, briefinguri pe teme de actualitate din agenda politicii externe și/sau europene; acțiuni de promovare a inițiativelor MAE; proiecte dedicate tinerilor și publicului larg. Sala de conferinţe a Centrului permite desfăşurarea de întâlniri şi evenimente publice de către instituţii din spectrul guvernamental sau nonguvernamental, evenimentele fiind găzduite cu titlu gratuit, la solicitarea oficială/scrisă a celor interesați  și cu avizarea conducerii MAE;
  • Distribuirea de materiale  – Centrul pune la dispoziţia solicitanţilor materiale de informare în format electronic şi print (CD-uri, broşuri) pe teme consulare și europene;
  • Încheierea de parteneriate inter-instituţionale, în scopul promovării valorilor, principiilor şi bunelor practici, precum şi a politicilor europene.
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Noua lovitură pregătită de Bill Gates în plină pandemie! S-a aflat planul său secret
Lumea nu va mai fi niciodată la fel! Ne apropiem de distrugere. Asta e noua...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...