VIDEO | Legendele fotbalului au strâns, prin organizarea meciurilor caritabile, peste 40.000 de euro pentru copiii bolnavi de leucemie

Publicat: 28/11/2022, 17:57

Liga legendelor a organizat mai multe meciuri caritabile de fotbal în sprijinul copiilor bolnavi de leucemie. Astfel, s-au strâns peste 40.000 de euro. În plus, au fost primite și alte donații. Banii strânși din vânzarea biletelor vor fi folosiți pentru cumpărarea aparaturii medicale necesare Secției de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni.

„Au fost 4 luni cu o muncă asiduă, chiar grea, de multe ori. Ne-am lovit și de multe piedici de-a lungul campaniei noastre, dar noi am mers înainte și am reușit să răzbim și dorim să vă anunțăm că am reușit să strângem o sumă considerabilă de bănuți pentru a putea ajuta secția de Oncohematologie a Institutului Clinic Fundeni, unde avem niște medici minunați, dar care au nevoie de sprijin din partea noastră. Trebuie să luăm atitudine și să facem ceea ce putem noi, în dreptul nostru și suntem datori fiecare dintre noi să facem acest lucru.

Credem noi că am reușit să ne atingem obiectivul, poate se putea mai mult, poate nu, Dumnezeu știe mai bine lucrul acesta. Noi am făcut tot ce a depins de noi ca să strângem o anumită sumă de bani”, a spus președintele Asociației Liga Legendelor, Iulian Mihăilă.

Belodedici: „Sunt fericit că pot să ajut”

Miodrag Belodedici este unul dintre ambasadorii evenimentului.

„Sunt fericit și bucuros că pot să ajut. Mulțumesc echipei care se ocupă de acest eveniment. Este un lucru extraordinar! Merg mult prin țară și văd oameni, copii care au nevoie de ajutor. Din păcate, România se umple de oameni cu nevoi, de oameni săraci. Dacă putem să ajutăm este un lucru extraordinar. Și normal că putem”, a spus Miodrag Belodedici.

În România, datele Registrului Național de Cancer arată că aproximativ 50% dintre copiii diagnosticati anual cu leucemii acute sau limfoame maligne se adresează Institutului Clinic Fundeni, atât pentru stabilirea diagnosticului corect și complet, cât și pentru administrarea protocoalelor europene de chimioterapie, efectuarea procedurilor de transplant medular și a noilor terapii personalizate.

Campania va continua și anul următor. Fiecare donator poate achiziționa un număr nelimitat de bilete-donație.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase