VIDEO | Marius Budăi: „Voi demara o campanie publică privind importanța obținerii unei calificări profesionale pentru copii, să îndrăgostim tinerii de meserii”

Publicat: 29/09/2022, 14:56

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, joi, la Antena 3, despre propunere făcută de PSD privind majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, precizând că „mai sunt și alte patronate care agreează această majorare” și speră ca decizia să fie „cât mai rapid luată”. De asemenea, oficialul a precizat că va demara o campanie publică privind importanța obținerii unei calificări profesionale pentru copii, ca să „îndrăgostim tinerii de meserii”.

Andreea Dumitrache: Salariul minim care ar trebui majorat în concordanță cu noua directivă europeană – ați demarat discuțiile cu angajatorii, deja Concordia au anunțat că sunt de acord cu această majorare – cum stați aici? Erau destul de supărați colegii de la PNL că ați venit să prezentați suma de 3.000 de lei.

Marius Budăi: Nu o să comentez declarațiile colegilor de la PNL, însă o să comentez declarațiile celor de la Concordia – și le mulțumesc – și mai sunt și alte patronate care agreează această majorare a salariului minim. După cum am spus, eu cred foarte mult în dialog social, cred foarte mult în dialogul social onest și de asta am și demarat, în cadrul ministerului Muncii, dialog cu reprezentanții patronatelor și al sindicatelor.

Vom avea cât de curând câteva concluzii pe care le vom translata către Consiliul Național Tripartit, acolo unde este prezent și premierul României și celelalți miniștri și vrem să avem decizia cât mai rapid luată, pentru că, după cum bine știm, se și creionează bugetele pentru anul următor.

Andreea Dumitrache: Cum îi ajutați și pe tineri? Se vorbește de reconversie în forța de muncă, se vorbește de tinerii care ar trebui să aibă acces și o paletă mai largă din care să aleagă.

Marius Budăi: Este foarte important și vă mulțumesc pentru acest subiect. Dacă noi conștientizăm că sunt viitorul nostru, dacă ne pasă de viitor, atunci trebuie să ne ocupăm de copii. Ca să ne ocupăm de copii, o paletă importantă, un pilon important, din punctul meu de vedere, este educația, și-anume educația și îndreptarea către meserii.

În acest sens, ca ministru al Muncii, vă spun acum, pe scurt: voi demara o campanie publică privind importanța obținerii unei calificări profesionale pentru copii și să facem ceea ce am spus la Bihor, la Oradea, să îndrăgostim tinerii de meserii.”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase