VIDEO | Masacrul de la Irpin. Armata rusă, acuzată că a împușcat femei și a trecut cu tancul peste ele

Publicat: 04/04/2022, 12:08

Primarul orașului Irpin, recent eliberat de sub ocupația rusească de către armata ucraineană, a declarat că soldații ruși au omorât femeile din localitate și au trecut cu tancul peste ele, transmite Nexta.

Dovezi ale ororilor comise de ruși au fost înregistrate și în Bucea, unde cel puțin 300 de civili au fost executați de militarii ruși, scrie digi24.ro.

Mărturia primarului din Irpin, Oleksandr Markușin, este cutremurătoare. Acesta susține că a discutat cu cei care au ieșit din adăposturi și confirmă că rușii le-au forțat să se dezbrace pe femei și apoi le-au torturat. Bărbații au fost separați de femei, devenind nimic altceva decât monedă de schimb pentru prizonierii de război.

Dovezi ale genocidului produs de ruși la Bucea

În alt oraș din regiunea Kievului, Bucea, au început să apară numeroase dovezi ale atrocităților comise de soldații ruși: sute de civili au fost executați, chiar cu mâinile la spate și aruncați în gropi comune ori abandonați pe străzile orașului.

Însuși președintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat duminică armata rusă că a comis „atrocități” în regiunea ucraineană Kiev și a cerut noi sancțiuni contra lui Putin.

Trupurile neînsuflețite a cel puţin 20 de bărbaţi îmbrăcaţi în haine civile au fost găsite pe o stradă

De atunci, trupele ucrainene au mai descoperit și alte crime de război în Bucea. Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună, în spatele unei biserici, scrie France24, citând jurnaliștii AFP care au fost la fața locului. Mai multe cadavre erau îngropate în saci mortuari, în timp ce altele aveau haine civile.

După aspectul pielii, cadavrele se aflau acolo de mai multe zile. Unul dintre bărbaţi avea mâinile legate, iar cadavrele erau împrăştiate pe câteva sute de metri. Şaisprezece din cele 20 de cadavre erau întinse pe trotuar sau pe bordură. Trei se aflau în mijlocul drumului, iar un altul în curtea unei case. Doi se aflau lângă nişte biciclete, un altul – lângă o maşină abandonată.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase