VIDEO | Micutzu, dezvăluiri în podcast-ul „Funny & Simplu” al lui Mihai Morar: „Uităm că avem ambele mâini și ambele picioare și că e suficient că suntem sănătoși”

Publicat: 23/09/2022, 22:03
Actualizat: 23/09/2022, 22:07

Invitat la podcast-ul „Fain & Simplu” al lui Mihai Morar, celebrul actor de comedie Cosmin Nedelcu, cunoscut sub numele de scenă „Micutzu”, a vorbit despre aspecte mai puțin cunoscute ale vieții sale.

Micutzu a vorbit inclusiv despre perioada în care a suferit de depresie, dar și despre frumusețea perioadei de după depresie.

„Cei mai frumoși ani încă sunt. E o perioadă foarte frumoasă în viața mea, fac niște lucruri pe care efectiv am visat că o să le fac la un moment dat și toată perioada a fost una foarte frumoasă. Și liceul a fost foarte frumos, și copilăria a fost foarte frumoasă. Am o viață foarte frumoasă (râde)”, a mărturisit actorul la podcast-ul lui Mihai Morar.

El spune, însă, că este în natura umană să nu realizăm că suntem fericiți și că avem vieți frumoase.

„Nu, normal, că așa suntem noi, oamenii. La un moment dat uităm că avem ambele mâini și ambele picioare și că e suficient că suntem sănătoși”, spune el.

Micutzu: Poate că dacă aș fi știut atunci că am depresie, ar fi fost mai dramatic

Actorul povestește că s-a confruntat cu depresia după facultate, dar că atunci nu știa exact că este vorba despre depresie.

„Anul ăla (primul an de după facultate, n. red.) a fost nasol rău. A fost nasol pentru că eu nu știam pe vremea aia ce înseamnă să ai depresie sau atacuri de panică. Eu nu știam. Abia apăruse în România asta cu depresia. Că s-ar putea să ai depresie. «Te-ai uitat la prietenul ăla al tău sau la vecinul tău în ultimele 20 de zile? S-ar putea să sufere de depresie». Și se pare că aveam depresie, doar că eu nu știam. Și un an de zile eu mă simțeam ca o fantomă plinuță care merge pe stradă și nu înțelege ce face pe planeta asta, dar am avut foarte mare noroc de prieteni apropiați care m-au ajutat, cu răbdare, fără să transforme totul într-o dramă.

S-a întâmplat o chestie. S-ar putea ca mamaia mea să fi avut COVID. Doar că ea nu a fost să vadă dacă are COVID sau nu. Și ea a tratat totul ca pe o gripă. Și mamai-mea e foarte bine. Probabil că dacă ar fi mers la doctor să vadă clar că are COVID nu ar fi ieșit așa de bine din toată situația. Așa și eu atunci, dacă aș fi aflat că am o depresie și ce înseamnă depresia și anxietatea și atacurile de panică, probabil lucrurile ar fi prins o doză de dramă mult mai adâncă în mintea mea. Așa, eram pur și simplu o stafie care nu înțelege ce se întâmplă”, a mai spus Micutzu.