VIDEO | Nicolae Ciucă: „Cele 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia vor însemna un salt uriaș pentru dezvoltarea României”

Publicat: 04/10/2022, 13:29

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că miercuri va fi semnat Acordul de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027, prin care România va beneficia de fonduri europene de 31 de miliarde de euro.

Premierului Nicolae-Ionel Ciucă a participat la ceremonia de semnare a contractelor în cadrul Componentei Turism și Cultură din PNRR – Modernizarea și crearea de muzee și memoriale.

„Faptul că am reușit în ultimele luni să deschidem linii de finanțare din PNRR în mai multe domenii – eficiență energetică, infrastructură de transport și educativă, modernizarea instituțiilor publice – este dovada faptului că lucrurile merg în direcția bună.

Finanțările europene și naționale și dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre sociale și guvernamentale perspective certe de realizare.

Planul Național de Redresare și Reziliență, principalul plan de reformă și investiții al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă.

Valorificăm oportunitățile oferite de resursele europene atât prin exercițiul bugetar precedent, cât și prin noul cadru multianual.

Mâine, vom face un pas decisiv prin semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Cele 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia prin Politica de Coeziune vor însemna un salt uriaș pentru dezvoltarea României.

Acesta va fi transpus în sprijin pentru o viață mai bună pentru cetățenii noștri, investiții în sănătate, în mediul de afaceti și pentru un mediu mai curat.

Cu toții am înțeles că, în vremuri de criză, este important să investim în proiecte pentru viitor. Iar Guvernul României are voința politică și capacitatea instituțională să susțină concretizarea acestor proiecte.

Îi felicit pe toți cei care și-au adus contribuția la finalizarea acestui demers și îmi exprim încrederea că vor duce la bun sfârșit obiectivele pe care le-am asumat, pentru a putea sa creăm aceste embleme de memorie pentru tot ceea ce au însemnat evenimentele din istoria îndepărtată și recentă a țării noastre.

Vă mulțumesc si vă doresc succes!”, a transmis Nicolae Ciucă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase