VIDEO | Nicolae Ciucă își dorește respectarea prevederilor protocolului cu PSD. Premierul nu este de acord cu renegocierea ministerelor cu 4 luni înainte de rotația cu Marcel Ciolacu

Publicat: 30/01/2023, 19:05
Actualizat: 09/02/2023, 18:04

Nicolae Ciucă a ținut să puncteze în urma ședinței pe care PNL a avut-o luni la nivel de conducere, faptul că liberalii își doresc respectarea protocolului deja semnat, iar discuțiile despre renegocierea ministerelor nu își au rostul, cu patru luni înaintea rotației.

Premierul a dat asigurări colegilor de coaliție că protocolul PSD – PNL se va respecta de către liberali și că rocada cu Marcel Ciolacu va avea loc. Referitor la discuțiile de renegociere a ministerelor, Nicolae Ciucă a declarat că întreaga dezbatere, cu 4 luni înainte și pe fondul unor probleme urgente ce țin de obiectivele guvernamentale este nefolositoare, mai ales că ”în acest moment, există un protocol agreat cu toți membrii coaliţiei”:

Subiectul acesta a fost discutat și astăzi și la întâlnirea informală de aseară cu liderii de filiale și așa cum am menționat, susțin și în acest moment, PNL a dat dovadă de seriozitate în tot ceea ce s-a angajat și în asumarea responsabilităților la nivelul Guvernului cât și în interiorul coaliției”.

”În continuare vom asigura că prevederile protocolului sunt respectate, că are loc rocada așa cum am menționat, iar componenta aceasta de a renegocia ministere și de a analiza orice alte posibilități de schimbare în interiorul coaliției nu am discutat-o, nu am agreat-o și ne menținem elementele pe care le-am aprobat când am format coaliția. Este un contract pe care l-am semnat cu toții. Atunci, să ne ținem de contract”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Unul din motivele invocate de președintele PNL pentru a nu deschide discuția renegocierii ministerelor a fost legat de urgențele economice ale României și anume realizarea reformelor impuse pentru absorbția fondurilor europene:

Suntem în ultimul an pe cadrul de coeziune 2014-2020, nu ne putem permite să pierdem acești bani. Să intrăm în aceste discuții și în aceste dezbateri care consumă timp, cu patru luni înainte ca rocada efectiv să se producă, din punctul meu de vedere, este nefolositor”, a declarat Nicolae Ciucă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase