VIDEO | Polițiștii fac peste 20 de percheziții la persoane bănuite că au furat curent electric. Un cunoscut lăutar din Clejani este dus la audieri

Publicat: 19/08/2022, 09:05
Actualizat: 19/08/2022, 09:31

Polițiștii din Giurgiu fac, vineri dimineața, peste 20 de percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de furt de energie electrică din rețeaua de joasă tensiune a unei firme, dar și furt de componente de la unele sonde dezafectate.

UPDATE: Mascații au descins și la domiciului lăutarului Caliu, al cărui taraf a cântat în acum câțiva ani lui Johnny Deep, potrivit unor surse judiciare.

El este suspectat de tăinuire, după ce ar fi cumpărat niște plase metalice, care ar fi fost cumpărate „cu reducere” de la persoane care le-au furat din preajma sondelor dezafectate ale OMV. Se pare că el cunoștea proveniența plaselor, dar a ignorat să anunțe autoritățile.

Totuși, el a avut slaba inspirație să filmeze un videoclip în care, pe fundal, se văd plasele metalice prinse cu sârmă, videoclip pe care le-au văzut și oamenii legii, și așa au ajuns mascații să facă perchezițiile.

Polițiștii au început să demonteze plasele din curtea lui Caliu și caută restul de plase și bare de fier prin curțile celoralți din Clejani.

Caliu va fi dus la audieri.

Știrea inițială:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, pun în executare, vineri dimineața, 21 de mandate de percheziție, a anunțat instituția.

Potrivit sursei citate, oamenii legii descind la locuințele mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt de energie electrică din rețeaua de joasă tensiune a unei societăți comerciale și furt de componente ale unor sonde dezafectate.

La acțiune participă jandarmi din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a municipiului București.

Până la ora publicării nu s-a transmis câte persoane vor fi duse la audieri. La finalizarea perchezițiilor, vor fi dispuse măsurile legale, a anunțat sursa citată.

Tags: