VIDEO | Război lângă noi. Marius Tucă, la podcastul „Fain și Simplu”, cu Mihai Morar: „E de datoria noastră să rămânem în țară”

Publicat: 09/08/2022, 14:05
Actualizat: 09/08/2022, 14:15

Jurnalistul Marius Tucă a împărtășit convingerile, dar și propriile întrebări cu privire la impactul războiului din țara vecină, în cadrul unei ediții recent a podcastului „Fain și Simplu”, cu Mihai Morar.

„Nu sunt un fricos, aș putea să spun că sunt un curajos, dar mă uit în jur, mă uit la prieteni mei și văd numai semne de întrebare, rar când văd o față destinsă. Și culmea e că de la începutul războiului au venit foarte mulți oameni la mine și m-au întrebat: Ce se întâmplă, ce facem? Mulți dintre ei întrebându-mă precis dacă e cazul să mai rămână sau să plece. Oameni care au muncit și și-au făcut o situație și pot să trăiască oriunde – și bineînțeles că întotdeauna vrei să fii acasă – și mă întrebau foarte serios – crezi că e cazul să mai rămânem o zi măcar”, a mărturisit jurnalistul.

Marius Tucă i-a destăinuit lui Mihai Morar că răspunsul lui a fost mereu „Da”. „Cred că e de datoria noastră să rămânem. Imaginează-ți ce-ar însemna dacă oameni de felul ăsta – oameni care au o situație, care au o familie, care au un business, care sunt bine în România – ar pleca. Să plece câteva sute de mii de oameni dintr-odată cred că asta s-ar resimți la modul dacă nu dramatic, esențial, pentru România. Le zic: Nu, rămânem aici”, a povestit jurnalistul cu peste 33 de ani de presă.

El a admis că uneori s-a întrebat dacă acesta este cel mai bun răspuns, să rămânem, și dacă n-ar fi mai bine, măcar pentru câteva luni, să plecăm.

Radiografia războiului

Marius Tucă îl are invitat, marți, de la ora 20.00, pe gandul.ro, pe Gen (r) Virgil Bălăceanu care face o radiografie a războiului ruso-ucrainean.

Care sunt previziunile acestei lumi, aflată la intersecția dintre un război, o pandemie, dar și a infinite și neștiute interese pentru a se afla la cele mai puternice butoane ale puterii?

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!