VIDEO | Robert Negoiță, apel la Nicușor Dan: Primăria Generală nu ne lasă să facem pasajul de la Dristor

Publicat: 07/12/2022, 10:18
Actualizat: 07/12/2022, 10:46

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a acuzat Primăria Generală a Municipiului București că blochează proiectul pentru construirea unui pasaj în zona Dristor. Edilul a vorbit despre „un pasaj absolut necesar pentru calitatea aerului și fluidizarea traficului”.

Robert Negoiță spune că nu poate nici măcar să demareze lucrările la pasaj, din cauza Primăriei Capitalei.

„Unul din principalele puncte din campania electorală de acum, iată, mai bine de doi ani de deja au fost proiectele de mobilitate, de fluidizare a traficului. Principala problemă a Bucureștiului astăzi, așa cum o știm bine cu toții, este problema aerului pe care îl respirăm, adică problema poluării, care problemă vine din trafic. Dacă nu fluidizăm traficul, nu o să avem un aer mai curat niciodată. Să nu mai vorbim de cât timp pierdem din viața noastră în trafic! Ei bine, avem o mare problemă că nu putem nici măcar să ne apucăm de acest pasaj, nu discutăm de altceva, nu putem să ne apucăm, nu să îl finalizăm, din cauză că suntem blocați de o instituție care în mod normal ei ar fi trebuit să facă acest pasaj demult”, a declarat Robert Negoiță, miercuri dimineață, într-o conferință de presă.

„Cea mai aglomerată intersecție din Sectorul 3”

„Aici, la Dristor, este cea mai aglomerată intersecție din Sectorul 3. Noi avem aici în plan un proiect de trei ani de zile să facem un pasaj. Primăria Generală nu ne lasă! În continuare, Primăria Generală ne blochează în aceste proiecte de fluidizare a traficului și de îmbunătățire a calității aerului. (Proiectul) arată foarte bine, dar nu e neapărat o chestiune de design. Nu o facem de aspect. Pur și simplu este un pasaj absolut necesar, repet, pentru calitatea aerului și pentru fluidizarea traficului”, a mai spus Negoiță.

Primarul Sectorului 3 a lansat un apel la Nicușor Dan.

„Fac un apel, încă o dată, către primarul general și Primăria Generală să nu ne mai blocheze în aceste proiecte absolut necesare, absolut utile pentru București. Ne este afectată viața tuturor. Sute de mii de familii suferă din cauza faptului că nu avem aceste proiecte rezolvate, nu avem aceste pasaje. Sper din suflet să le dea Dumnezeu gândul bun și să nu ne mai blocheze în continuare, să ne lase să ne facem treaba, să ne lase să rezolvăm aceste probleme de trafic măcar în Sectorul 3”, a conchis primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase