VIDEO – Sorin Grindeanu anunță că lucrările pe lotul 2 al autostrăzii de centură a Capitalei încep săptămâna viitoare

Publicat: 12/08/2022, 14:37
Actualizat: 12/08/2022, 14:58

Lucrările de execuție pe lotul 2 al autostrăzii de centură a Capitalei încep săptămâna viitoare, a anunțat vineri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Supravegherea aeriană a șantierului, pe care o realizăm permanent în parteneriat cu INCAS, arată că, în acest moment, constructorul român are pregătite stocuri de materiale și de elemente prefabricate pentru începerea lucrărilor: grinzi poduri: 428 bucăți, prefabricate podețe: 320 bucăți, balast: 400.000 mc, armătură: 3.258 t”, a scris, vineri, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Lotul 2 al A0 Nord are o lungime de 19 km și traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Corbeanca, Balotești, Tunari, Dascălu, Ștefăneștii de Jos și Afumați.

Constructorul trebuie să finalizeze lucrările în vara anului 2024, precizează sursa citată.

„Pe acest lot urmează să fie construite: 9 pasaje, 2 poduri ( peste râul Moștiștea și râul Pasărea), un nod rutier la intersecția cu DN1 București – Ploiești, un nod rutier la intersecția cu A3 București – Brașov, 0 parcare de scurtă durată, un spațiu de Servicii și un Centru de Intreținere și Control”, conchdide Sorin Grindeanu.

Autostrada A0 va avea o lungime totală de 100 km și se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult