VIDEO spectaculos | „Vom circula anul acesta pe Pasajul Domnești”. Cum arată acum cea mai așteptată construcție de pe Șoseaua de Centură a Capitalei

Publicat: 09/07/2022, 17:16

Autoritățile anunță că anul acesta se va circula pe Pasajul Domnești de pe Șoseaua de Centură a Capitalei. Cum arată acum construcția.

„Vom circula anul acesta pe Pasajul Domnești”, a anunțat, sâmbătă, Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Potrivit lui Scrioșteanu, acesta este stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești:

  • A început montarea balustradei pietonale la rampa de coborâre spre Bragadiru.
  • S-a finalizat armarea și turnarea primelor două etape ale betonului aferent plăcii de supra-betonare și la ultimul segment din inelul central, cel de N-E, urmând ca zilele acestea să se execute și ultima etapă de betonare.
  • S-a finalizat montarea elementelor prefabricate și la cea de-a treia rampă de urcare, și anume dinspre Chiajna. Continuă această operațiune la celelalte 4 rampe, respectiv urcare Bragadiru, coborâre Chiajna, urcare București, urcare/coborâre Domnești.
  • Continuă armarea, cofrarea și turnarea grinzii de coronament la rampa de urcare dinspre Chiajna. Continuă această activitate la toate rampele pasajului, mai puțin la rampa de urcare/coborâre spre/dinspre Domnești, unde continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin aferente acesteia.
  • Continuă realizarea trotuarelor aferente drumurilor colectoare dinspre Domnești și spre București.
  • Se lucrează la relocarea celorlalte rețele de utilități, precum și la realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public.

Pasajul costă aproape 100 de milioane de lei

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pasajul de la Domnești este cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Șoseaua de Centură a Capitalei pentru că ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea. Pe această arteră ambuteiajele se întind în prezent mai mai mulți kilometri.

Sursa Foto&Video: Ionel Irinel Scrioșteanu

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase