VIDEO | Sute de angajați STB protestează în fața sediului Societății. Ce se întâmplă cu transportul public din București

Publicat: 19/01/2022, 12:46
Actualizat: 19/01/2022, 12:54

Sute de angajați a STB protestează miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în fața sediului Societății din bulevardul Dinicu Golescu.

Potrivit reprezentanților STB, transportul public nu este afectat miercuri de protestul celor câteva sute de angajați.

„Nemulțumirile sunt mari și din ce în ce mai mulți angajați își arată susținerea pentru a obligă conducerea societății să negocieze contractul de muncă.

Ne-am asumat acțiunile necesare obligării părților de a negocia Contractul Colectiv de Muncă și vom apela la toate pârghiile necesare înfăptuirii acestui lucru. Drept urmare, în urmă întâlnirii cu domnul Primar General – Nicușor Dan cât și cu membrii Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, am stabilit, că ultima formă de solicitare amiabilă, organizarea unor proteste pașnice în zilele de 17; 18; 19.01.2022, între orele 11:00 – 13:00. Toți colegii dornici de a transmite un mesaj Directorului General Interimar – Criț Adrian sunt așteptați în acest interval orar la sediul Direcției Generale din Bd. Dinicu Golescu, nr. 1. Acolo vom prezenta și cuprinsul întâlnirii cu Domnul Primar General , au transmis reprezentanții Sindicatului Liber din STB.

„Ne dorim un salariu decent și un loc de muncă sigur”

Sindicaliștii mai spun că își doresc locuri de muncă sigure cu venituri decente.

„Noi, ca și salariați, suntem dispuși să ne oferim serviciile eficient și productiv în schimbul unui loc de muncă care să ofere siguranță financiară necesară traiului familial. Noi nu încasăm indemnizația de consilier general, nu încasăm bani de la federație sau pentru funcția de președinte de sindicat. Noi, că toți angajații, ne dorim un salariu decent și un loc de muncă sigur”, mai transmit sindicaliștii.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult