VIDEO| Trecerea de pietoni pe care a fost spulberată Raisa are în continuare „zebra” ștearsă. Zeci de oameni vin să plângă și să se roage la locul tragediei

Publicat: 20/01/2022, 09:00

Raisa, o fetiță de 11 ani a murit la câteva minute după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de Poliție, când traversa alături de Marina, prietena și colega ei de clasă, în Sectorul 1. La o săptămână de la tragedie, oamenii vin să aprindă lumânări, să plângă și să se roage, în locul în care aproapiații, dar și cei care nu au cunoscut-o pe fetiță, au construit un adevărat altar în memoria ei.

În intersecția de pe Bulevardul Laminorului, locul în care Raisa a fost lovită și apoi târâtă aproaximativ 50 de metri, trecerea de pietoni este în continure nemarcată. Vopseaua de pe „zebră” s-a șters de-a lungul timpului, iar Administrația Străzilor nu a refăcut marcajul.

Cu toate că există indicatoare rutiere pe stâlpi care semnalizează trecerile de pietoni, pe Bulevardul Laminorului am descoperit 13 treceri de pietoni care au vopseaua ștearsă în proporție de 80 la sută. La o singură trecere „zebra” este vizibilă pe jumătate.

Mai mulți locuitori din zonă au cerut refacerea marcajelor de pe stradă, mai ales în locurile cu risc de accidente. Aceștia spun că de-a lungul timpului au mai avut loc accidente minore, inclusiv accidente provocate de motocicliștii care circulă cu viteză pe timpul nopții. În plus, oamenii spun că zona este una foarte circulată, iar în fiecare minut trec zeci de mașini de-a lungul bulevardului.

Gândul a prezentat, miercuri, într-un articol faptul că mai multe petiții pentru refacerea marcajelor rutiere de pe străzile din Bucureștii Noi au fost trimise către Administrația Străzilor înainte de accidentul din 13 ianuarie.

„Dacă nu moare nimeni, nimeni nu face trecerea”

Dacă instanța va stabili că Administrația Străzilor, deși știa de lipsa marcajelor care să indice pe stradă că în locul unde a avut loc accidentul este trecere de pietoni, nu a făcut nimic, cel mai probabil va fi considerată parte responsabilă civilment și obligată să plătească daune în solidar cu cei care vor fi găsiți vinovați pentru moartea Raisei și rănirea colegei ei, Marina.

Vasilian Octavian, un bărbat de 43 de ani, a venit să vadă locul în care Raisa a fost spulberată. Bărbatul spune că în 1994, nepotul său a fost ucis de o mașină pe trecerea de pietoni din Târgoviște. Abia după accident, trecerea de pietoni a fost marcată.

Important e să moară cineva ca să facă o trecere de pietoni. Dacă nu moare nimeni, nimeni nu face trecerea”, a spus bărbatul.

Lumânări și jucării pentru Raisa

Colegii de clasă ai Raise au adus zeci de jucării de pluș și scrisori lângă bordura de la marginea șoselei. Priteni, vecini,  dar și simpli trecători care nu o cunoșteau se opresc și aprind câte o candelă. Unii se roagă, alții plâng în tăcere, se închină și își continuă drumul.

Printre jucăriile de pe bordură este și scrisoarea Isabellei, o fată de 14 ani din Cluj, care a scris mai multe rânduri emoționante după moartea Raisei: „Cu toate că nu te-am cunoscut niciodată, vestea morții tale m-a întristat teribil”, își începe epistola copila, îndurerată de tragedie.

Luni, 17 ianuarie, Gândul a trimis o solicitare către Administrația Străzilor prin care am solicitat numărul sesizărilor primite de la Briga Rutieră cu privire la lipsa marcejelor pietonale din cartierele Bucureștii Noi. Până în prezent, nu am primit niciun răspuns.

Citește și

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului