Vladimir Putin mai pierde un colonel, chiar de Ziua Victoriei. Este al 40-lea militar de acest rang care moare în războiul cu Ucraina

Vladimir Putin mai pierde un colonel, chiar de Ziua Victoriei. Este al 40-lea militar de acest rang care moare în războiul cu Ucraina
Sursa: Daily Mail
Publicat: 09/05/2022, 16:09

Vladimir Putin a mai pierdut un colonel în Ucraina, chiar în momentul în care la Moscova se celebra Ziua Victoriei. Este al 40-lea militar de acest rang care piere în conflictul armat început în 24 februarie.

Locotenent-colonelul Alexander Blinov, în vârstă de 42 de ani, a fost ucis în martie, dar vestea morții sale a fost negată cu fermitate de oficialii ruși.

Moartea sa a fost, însă, confirmată de o fotografie aflată pe mormântul său din Volgograd, localitate din sud-vestul Rusiei, scrie Daily Mail.

Sursa: Daily Mail

Blinov era căsătorit și avea trei copii. Un prieten de familie a spus: „Pentru noi este doar un șoc”.

În cursul zilei de duminică, au apărut informații referitoare la cel de-al 39-lea colonel al lui Putin care a murit în Ucraina, Fezul Bichikaev, în vârstă de 36 de ani.

Locotenent-colonelul era un soldat de elită și a murit într-o misiune secretă.

Tată a trei copii, el a fost înfățișat în presă din Rusia ca un erou care a fost ucis lângă Harkov „cu o mitralieră în mâini, în timp ce își proteja subalternii”.

„Datorită sacrificiului personal și eroismului ofițerului, a fost posibilă salvarea vieților militarilor, distrugerea grupului de sabotaj al inamicului și finalizarea misiunii de luptă”, a declarat expertul militar Oleg Marzoev pentru un site de știri locale din Vladikavkaz.

Cel puțin 9 generali și 40 de colonei ruși au murit în războiul din Ucraina

Bilanțul real al ofițerilor ruși de rang înalt decedați este mai mare, având în vedere că Ministerul rus al Apărării a recunoscut puține decese.

Nouă generali și 40 de colonei au fost uciși din 24 februarie în războiul lui Putin, conform informațiilor cunoscute, deși Rusia nu a făcut public numărul total de decese.

În ciuda eșecurilor, Putin a continuat cu parada anuală de Ziua Victoriei la Moscova, prin care se comemorează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Într-un discurs neobișnuit de slab, Putin și-a repetat afirmația că Ucraina este plină de naziști.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Urmărește cele mai noi informații din a 75-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult