Vladimir Putin va fi operat de cancer, în viitorul apropiat, scrie presa britanică. Cine va prelua puterea

Vladimir Putin va fi operat de cancer, în viitorul apropiat, scrie presa britanică. Cine va prelua puterea
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02/05/2022, 11:49
Actualizat: 02/05/2022, 11:52

Vladimir Putin „va fi operat de cancer în viitorul apropiat” și urmează să „predea puterea fostului șef al KGB-ului, Nikolai Patrușev”, afirmă surse apropiate Kremlinului.

Vladimir Putin ar putea fi forțat să renunțe la controlul asupra războiului din Ucraina pentru câteva zile, deoarece este pregătit pentru o operație de cancer, spune „un apropiat al Kremlinului”, citat de Daily Mail.

Se pare că dictatorul rus îl va numi pe șeful Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, pentru a prelua controlul asupra invaziei în timp ce acesta este pe masa de operație.

Nikolai Patrușev, în vârstă de 70 de ani, este văzut ca un arhitect cheie al strategiei de război de până acum – și omul care l-a convins pe Putin că Kievul este inundat de neonazişti.

Sursa foto: Profimedia

Informațiile au apărut pe contul de Telegram al General SVR, care spune că sursa sa este o persoană apropiată Kremlinului.

Generalul SVR a anunțat că Putin are cancer de stomac și Parkinson în urmă cu 18 luni.

Se pare că a amânat operația, care nu va avea loc înainte de Ziua Victoriei, pe 9 mai.

Pe lângă cancer, Vladimir Putin suferă și de „boala Parkinson și tulburare schizoafectivă

Vestea vine pe fondul speculațiilor că Putin va lansa un război total în toată Ucraina și va ordona mobilizarea în masă a bărbaților de vârstă militară

Operația fusese programată pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dar a fost amânată, susține SVR, citat de presa britanică.

„Lui Putin i s-a recomandat să fie supus unei intervenții chirurgicale. Nu pare să existe o urgență deosebită, dar nici nu poate fi amânată. Președintele rus Vladimir Putin are cancer, iar cele mai recente probleme identificate în timpul [ultimei sale] examinări sunt asociate cu această boală”, conform sursei citate.

De asemenea, suferă de „boala Parkinson și tulburare schizoafectivă”, care are simptome similare cu schizofrenia, inclusiv halucinații și manie.

Kremlinul a negat întotdeauna cu fermitate că Putin are probleme medicale și arată că este într-o stare de sănătate solidă, chiar dacă a lipsit în mod misterios în ultimii ani.

„Medicii insistă că are nevoie de o operație, dar data nu a fost încă stabilită”, a spus sursa citată.

„Nu știu exact pentru cât timp [nu va fi capabil să se afle la putere, după operație]… Cred că va fi pentru o perioadă scurtă de timp”, a adăugat sursa apropiată Kremlinului.

Urmărește cele mai noi informații din a 64-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult