Ziua Națională, sărbătorită cu fasole și cârnați. 2000 de porții au fost pregătite de autorități pentru slătineni

Publicat: 01/12/2022, 13:02

Ziua Națională a României este sărbătorită în toată țara, iar în Oltenia, chiar într-un mod cât se poate de tradițional. Astfel, la Slatina, în județul Olt, autoritățile au pregătit 2000 de porții de fasole și carnați pentru cei care asistă la manifestările de 1 Decembrie.

În pofida vremii nu tocmai prietenoase, românii simt să petreacă și o fac… românește.

Românii s-au înghesuit la fasole și cârnați

De ziua lor națională, mii de oameni au ieșit pe străzile orașelor din țară.

La Slatina, autoritățile s-au pregătit din timp și 2000 de porții de fasole și cârnați au fost gătite pentru cei care azi nu au mai vrut să stea în case. Zeci de persoane s-au așezat în coloană la coadă ca să primească o porție de fasole cu cârnați, dar și un pahar cu vin fiert. Bineînțeles, au venit și jandarmii ca să se asigure că oamenii nu se vor înghesui pentru a prinde o porție de fasole. „Eu am fost bucătar și știu cum e mâncarea la cazan, în armată. Mă întâlnesc aici cu prieteni, cu… Am stat la coadă cam 20 de minute, așa, dar merge repede, se mișcă”, a povestit un pensionar slătinean bucuros să participe la sărbătoarea de 1 Decembrie.

Pe de altă parte, spre deosebire de anii precedenți, acum la Slatina se va organiza, în afara festivităților militare și religioase, și o paradă de tehnică militară, la Monumentul Eroilor din oraș. Militarilor români li s-au alăturat soldați americani de la Baza Deveselu și militari portughezi și macedoneni cantonați în Garnizoana Caracal. Iar la Caracal, după depunerea coroanelor de flori, este pregătit și un moment folcloric susținut de artiștii Ansamblului Folcloric Romanați. Totul, pe platoul din fața Primăriei Caracal, unde va fi montată o scenă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase