• Publicat:
  • Actualizat:
Alegeri Europarlamentare 2019

Listele marilor formațiuni politice românești au fost admise pentru europarlamentare. BEC a respins trei partide și doi independenți

Listele marilor formațiuni politice românești au fost admise pentru europarlamentare. BEC a respins trei partide și doi independenți
Biroul Electoral Central a admis pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, până în prezent, listele a nouă partide și candidatura unui independent. De asemenea, BEC a respins candidații a trei partide și doi independenți, unul dintre ei având doar patru semnături de susținere.

Au fost admise listele de candidați depuse de PSD, Alianța 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR, PMP și PRU. De asemenea, BEC a admis joi candidatura Gregorianei Carmen Tudoran, reprezentant al Asociației „Împreună pentru A8″, care militează pentru construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș.

Lista Partidului Națiunea Română nu a fost admisă deoarece aceștia au strâns doar 1.655 de semnături din cele 200.000 necesare. Lista Partidului Democrației și Solidarității – DEMOS a fost respinsă deoarece a fost însoțită de un număr insuficient de semnături, 12.028, iar candidații Partidului Oamenilor Liberi au strâns doar 50 de semnături din cele 200.000 necesare.

Candidatura Anei Daniela Dobre a fost de asemenea respinsă pentru că a avut doar 487 de semnături din cele 100.000 necesare, iar Octavian Iulian Tiron nu a fost acceptat pentru alegerile europarlamentare pentru că a avut doar patru susținători pe lista de semnături.

Termenul pentru admiterea sau respingerea candidaturilor expiră sâmbătă, iar până pe 12 aprilie se pot depune contestații la aceste decizii.

În 17 aprilie se va stabili, prin tragere la sorți, ordinea pe buletinele de vot a partidelor.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie și se încheie în 25 mai, la ora 7.00.

 

Inchide