Volkswagen, anunț despre Lamborghini. Ce opțiuni analizează germanii

Redactor:
Teona Tomoiaga
Volkswagen, anunț despre Lamborghini. Ce opțiuni analizează germanii
Volkswagen a anunțat că nu vrea să vândă sau să listeze Lamborghini, după ce Bloomberg informase că producătorul auto german analizează diverse opțiuni privind viitorul subsidiarei sale, transmite Reuters.

Potrivit Bloomberg, Volkswagen intenționează să separe Lamborghini într-o diviziune legală specială, un proces care se va finaliza anul viitor și va stimula expansiunea brandurilor Volkswagen, Porsche și Audi.

„Nu avem planuri pentru o vânzare sau o Ofertă Publică Inițială a Lamborghini. Speculațiile pe acest subiect sunt nefondate”, a declarat duminică, pentru Reuters, un purtător de cuvânt al Volkswagen.

În mai, directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, anunța că firma revizuiește portofoliul de branduri, care include de asemenea Ducati și Bentley, și va analiza dacă renunță la unele active care nu sunt de bază.

Tot Diess declara luna trecută că VW lucrează la eliberarea unor resurse pentru dezvoltarea producției de masă a vehiculelor electrice.

Volkswagen s-a extins sub conducerea lui Ferdinand Piech, care a fost președinte și director general între 1993 și 2015, achiziționând Bentley, Bugatti și Lamborghini într-un singur an.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide