Gândul
  • Publicat:
Coronavirus

Ce se întâmplă cu copiii născuți din mame care sunt infectate cu coronavirus. Adevărul a ieșit acum la iveală

Ce se întâmplă cu copiii născuți din mame care sunt infectate cu coronavirus. Adevărul a ieșit acum la iveală

O cercetare realizată asupra unui număr de femei gravide infectate cu coronavirus a scos la iveală o concluzie interesantă.

Potrivit cercetării publicate sub semnătură a 14 medici chinezi, înregistrările clinice, rezultatele de laborator și tomografiile toracice au fost revizuite retrospectiv la nouă femei însărcinate cu pneumonie COVID-19 confirmată de laborator (adică, cu probe de tampon de gât matern, care au fost pozitive pentru sindromul respirator acut sever coronavirus 2 [SARS-CoV-2] ) care au fost internate la Spitalul Zhongnan din Universitatea Wuhan, Wuhan, China, între 20 și 31 ianuarie 2020. Dovada transmiterii verticale intrauterine a fost evaluată prin testarea prezenței SARS-CoV-2 în lichidul amniotic, sângele de cord și probe de tampon de gât neonatal. Probele de lapte de sân au fost, de asemenea, colectate și testate de la pacienți după prima alăptare.

Constatări

Toate cele nouă paciente au avut cezariană în al treilea trimestru. Șapte paciente au prezentat febră. Au fost observate și alte simptome, inclusiv tuse (la patru din nouă pacienți), mialgie (din trei), dureri în gât (în doi) și stare de rău (în doi). Distresul fetal a fost monitorizat în două cazuri. Cinci din nouă paciente au prezentat limfopenie (

Caracteristicile clinice ale pneumoniei COVID-19 la femeile însărcinate au fost similare cu cele raportate la pacientele adulte care nu sunt gravide care au dezvoltat pneumonie COVID-19. Constatările din acest grup mic de cazuri sugerează că în prezent nu există dovezi de infecție intrauterină cauzată de transmiterea verticală la femeile care dezvoltă pneumonie COVID-19 în sarcina târzie.

 

Tags:
Inchide