CORONAVIRUS. Cea mai recentă ”armă” împotriva COVID-19: Produsul este 100% românesc

Redactor:
Gândul
CORONAVIRUS. Cea mai recentă ”armă” împotriva COVID-19: Produsul este 100% românesc

Un scanner termic de concepție 100% românească a fost dezvoltat și produs de industria națională de apărare.

Scanerul care transmite rezultatul în timp real este realizat de Întreprinderea Optica Română, companie din industria națională de apărare, aflată în portofoliul Ministerului Economiei. Primele modele vor putea fi folosite în aeroporturi.

Produsul denumit CONDOR SR-FD poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituții publice, sau oriunde există un flux mare de oameni.

Scanerul termic, 100% concepție românească, prin care se identifică starea febrilă și transmite rezultatul în timp real, a fost lansat, marţi 7 aprilie de Întreprinderea Optica Română, societate cu capital de stat din industria de apărare.

“Salut implicarea industriei naționale de apărare în efortul necesar prevenirii și combaterii COVID-19. Am văzut deja că se pot produce izolete românești, iar ROMARM va începe să producă, în curând măști. Acum, alte două companii din industria națională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, și alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română – IOR și-au unit eforturile pentru a produce în țara noastră un scaner termic. Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată”, a declarat Virgil Popescu,Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Inchide