Cum justifică autoritățile că avem aproape o mie de cazuri noi COVID-19 şi la 6 mii de teste, dar şi la 22 de mii?! (EXCLUSIV)

Redactor:
Ina Stoica
Cum justifică autoritățile că avem aproape o mie de cazuri noi COVID-19 şi la 6 mii de teste, dar şi la 22 de mii?! (EXCLUSIV)
Cum justifică autoritățile că avem aproape o mie de cazuri noi COVID-19 şi la 6 mii de teste, dar şi la 22 de mii?! (EXCLUSIV). foto: Pixabay.com

Marți, 22 septembrie, România înregistra 1.059 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2,  la un număr de 21.979 de teste. În schimb cu o zi înainte, luni, 21 septembrie, aveam înregistrate 808 de cazuri noi dintr-un total de numai 6.248 de testări, de aproape de trei ori mai puține teste efectuate. 

GÂNDUL.RO a trimis o solicitare către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) pentru a afla care este explicația pentru această discrepanță dintre teste/cazuri noi de la o zi la alta și dacă există o eroare în raportare.

Potrivit unui răspuns oficial, autoritățile susțin că explicația este una singură: în weekend se lucrează un număr mai mic de teste, în special cele pentru situații de urgență!

Recent, Adriana Pistol, șefa comisiei anti-COVID a răspuns pentrul GÂNDUL.ro că aceste diferențe de teste nu reprezintă o eroare în raportare.

Este o întâmplare. Asta pentru că, în weekend, s-au lucrat ture mai puțin și atunci i-au selectat pe cei care aveau mare nevoie să primească rezultatul: simptomatici, internații. Șansa să-i găsești pozitivi crește”, a declarat Adriana Pistol, șefa Comisiei naționale pentru managementul Covid-19.

S-a renunțat la distanțare și asta a condus către focare. Toată lumea așteaptă din toamnă o creștere și asta vine din relaxarea exagerată și din fakenews-uri. Creșterea din prezent vine din urma relaxării exagerate, a nerespectării regulilor.E normal ca viața să se reia, ca economia să funcționeze, numai că avem ceva de făcut. Dacă nu facem suficient de conștiincios acest lucru era firesc să se înceapă să se vadă, declara Adriana Pistol pentru GÂNDUL.ro.

Redăm integral răspunsul primit de INSP:

Cazuri noi COVID-19

Până pe 24 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 94.877 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.302.828 de teste. Dintre acestea 24.278 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.314 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.964 la cerere.

 

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Ce este focul lui Sumedru, tradiția pentru care argeșenii au luat amenzi de 60.000 de...
Cum am ratat sfârşitul lumii. Vasili Arkhipov, omul care s-a opus războiului nuclear
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunțul zilei vine de la Lidl: gestul pe care l-a făcut în plină pandemie
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Inchide