• Publicat:
Știri

#cugandullaanimale. Imagini greu de privit: Cal viu, târât prin pădure și lăsat ca momeală pentru urși – VIDEO

#cugandullaanimale. Imagini greu de privit: Cal viu, târât prin pădure și lăsat ca momeală pentru urși – VIDEO
Poliția Bistrița-Năsăud a început o anchetă după ce pe Facebook au apărut mai multe imagini în care apare un cal târât prin pădure, ca momeală pentru urși.

Polițiștii bistrițeni fac cercetări într-un dosar penal de „rănirea și schingiuirea animalelor”, după ce pe Facebook au fost publicate de un ONG o serie de imagini care arătau cum un cal este maltratat.

Incidentul a fost filmat la finele săptămânii trecute, în comuna Romuli, în Parcul Național Munții Rodnei, pe raza unui fond de vânătoare.

Reprezentanții ONG-ului au anunțat că este vorba de un cal „lăsat momeală” pentru urși, târât prin pădure.

VIDEO AICI

„Parcul Național Munții Rodnei, 7 septembrie 2019, comuna Romuli. Cal viu torturat, legat și târât în pădure. (…) Autorii ar fi membri ai unei asociații de vânătoare (…) care au dus calul în pădure drept momeală pentru a vâna urși. (…) Rugăm Poliția Română să investigheze de urgență acest caz absolut revoltător, să prindă făptașii, să aplice pedepsele maxime prevăzute de lege”, au scris pe Facebook reprezentanții ONG-ului respectiv.

După ce imaginile au fost făcute publice, polițiștii bistrițeni au început ancheta.

Polițiștii au identificat persoanele implicate și fac în continuare cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale” prin care își propune să facă din România un loc mai bun pentru necuvântătoare. Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra abuzului împotriva animalelor, dar și să-i aducem în prim-plan pe cei care le iubesc și au grijă de ele.

Foto: captură din video

Tags:
Inchide