#cugandullaanimale. O româncă a primit distincția „Erou pentru animale” de la organizația PETA Germania, după ce a salvat o cățea și pe puiul ei

Redactor:
Gandul
Daniela Chiriță, o femeie din localitatea Corbi din județul Argeș, a primit distincția „Erou pentru animale" de la PETA Germania, potrivit uui comunicat de presă al organizației.

La sfârșitul lunii iunie, organizațiile Eduxanima (din Pitești) și PETA Germania au primit un apel de ajutor dintr-un sat din România. O femeie a anunțat că vecinul său și-a lovit cățeaua cu un topor și că intenționează să-i omoare și puii. Daniela Chiriță a intervenit și l-a oprit pe agresor. Atunci când salvatorii au sosit la fața locului, însoțiți de poliție, cățeaua fugise. Puii au fost găsiți într-o pungă de plastic. Trei dintre aceștia erau deja morți. Unul singur a supraviețuit. Acesta a primit ajutor și a fost transportat imediat la o clinică. Cățeaua grav rănită a fost și ea găsită la scurt timp după aceea și dusă la aceeași clinică. Ambele animale se află acum în siguranță.

Împotriva făptașului a fost depusă o plângere penală. Pentru curajul de care a dat dovadă, PETA Germania i-a acordat Danielei Chiriță un certificat „Erou pentru animale”. Organizația le acordă regulat distincții oamenilor cu un comportament prietenos față de animale. Dr. Carmen Arsene, președintele Eduxanima, i-a acordat personal certificatul Danielei Chriță.

Potrivit PETA Germania, România este țara cu cei mai mulți câini fără stăpân din toată Europa. Mii de câini sunt prinși în fiecare an, de către hingheri și aduși în adăposturile publice unde sunt eutanasiați. PETA Germania, împreună cu partenerul său, Eduxanima, a implementat un program local de sterilizare și educație. Prin intermediul campaniilor de sterilizare derulate cu precădere în mediul rural, pot fi sterilizate, identificate și tratate anual aproximativ 4.000 de animale fără stăpân.

Foto: PETA Deutschland e.V.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale„. Dacă ați fost martori la cazuri de abuzuri comise față de animale, nu ezitați să ne trimiteți imagini sau clipuri video la adresa [email protected]. Vă mulțumim anticipat!

Inchide