• Publicat:
Știri

#cugandullaanimale. Un câine a fost târât după mașină și aruncat la tomberon: „Te simți mai bărbat că ai chinuit un suflet mic?” / Polițiștii din Sighetu Marmației s-au sesizat din oficiu

Un câine a fost târât după o mașină și băgat într-un tomberon de proprietarul care l-a abandonat. Adăpostul de câini fără stăpân din Sighetul Marmației a publicat imagini cu patrupedul rănit, iar autoritățile din Sighetu Marmației s-au sesizat din oficiu

Reprezentanții Adăpostului au povestit în ce stare se afla câinele când l-au găsit.

„Nu e suficient că abandonează, mai trebuie să își arate și prostia. Un puiuț a fost târât după mașină și abandonat la ghena de gunoi a adăpostului, bolnav de parvoviroză. Te simți mai bărbat că ai chinuit un suflet mic, nu e destul că nu ți-ai sterilizat femela, ai simțit nevoia și să îl chinui? Apoi ne plângem că sunt câini pe stradă, că atacă, apoi cerem moartea câinilor și să se rezolve problema cât mai repede. Dacă am omorî astăzi toți câinii, în trei zile ar fi la fel. Cauzele sunt omul, abandonul și înmulțirea necontrolată. Până nu se dau amenzi, până nu conștientizează oamenii cu privire la importanța sterilizării câinilor din curte, problema nu se va rezolva”, au relatat responsabilii de la Adăpostul de câini fără stăpân din Sighetu Marmației.

Patrupedul a primit îngrijiri medicale și autoritățile s-au sesizat din oficiu:
„Polițiștii din Sighetu Marmației s-au sesizat din oficiu și desfășoară verificări pentru a stabili dacă au fost încălcate prevederile Legii Nr. 205/2004 privind protectia animalelor, urmând ca în funcție de cele constatate să dispună măsuri în consecință”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.
 

 

Potrivit legii nr. 205/2004, rănirea sau schingiuirea animalelor se consideră infracțiune și se pedepsește cu amendă sau cu închisoare de la trei luni la un an.

 

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale„. Dacă ați fost martori la cazuri de abuzuri comise față de animale, nu ezitați să ne trimiteți imagini sau clipuri video la adresa [email protected]. Vă mulțumim anticipat!

FOTO: Adapostul de caini fara stapan Sighetu Marmatiei

Inchide