DE CE IUBESC ROMÂNIA. Afișele care promovează ROMÂNIA au ajuns în toată lumea, de la New York în Bahrain

Redactor:
Mihai Schiau
Afișele au făcut ÎNCONJURUL LUMII!!!

În primele ore de la publicarea lor pe site-ul deceiubescromania.ro, mii de oameni au decărcat afișele care prezintă realizările a cinci români care au schimbat, fiecare în felul său, fața lumii.

În doar câteva zile de la lansare, site-ul deceiubescromania.ro a adunat deja peste 3.000 de like-uri din partea utilizatorilor Facebook.

Cele cinci afișe, care pot fi lipite oriunde în lume, vorbesc despre Henri Coandă, Ștefan Odobleja, Nicolae Păulescu, Ilie Năstase și Nadia Comăneci și pot fi descărcate atât în limba română, cât și în engleză, germană, italiană și spaniolă.

Anca Iulia Ciucur, o româncă stabilită în Anglia, a trimis pe adresa redacției gândul o fotografie cu mașina ei, pe care a lipit varianta în engleză a afișului cu Ilie Năstase.

În plus, variantele în engleză ale afișelor campaniei „De ce iubesc România” au ajuns și la New York, la intrarea în sediul Misiunii Permanente a României pe lângă ONU, după cum se poate observa în această fotografie trimisă de Simona Miculescu.

Anca Ciucur ne-a trimis o fotografie cu ecranul calculatorului ei de birou, a cărui imagine de fundal este afișul în engleză cu Ilie Năstase.

Ce mesaje transmit românii din afara țării, de 1 decembrie

Pe site-ul deceiubescromania.ro, români din toate colțurile lumii au postat filmulețe din țările în care locuiesc, spunând de ce iubesc țara în care s-au născut.

Spre exemplu, Marinela are 24 de ani și locuiește în Bahrain, unde lucrează ca stewardeză. Ea și-a pus toate afișele în limba engleză pe pagina personală de Facebook. „Am plecat din România acum trei ani, fără să realizez ce las în urma mea: familia mea, casa mea, prietenii de-o viață și, de ce nu, țara mea. Acum știu cum este prin alte țări, iar acest lucru m-a făcut să-mi dau seama cât de norocoasă sunt că sunt româncă”, spune Marinela. Urmărește clipul ei pe deceiubescromania.ro.

Saxofonistul Flavius Teodosiu trăiește în Germania de aproape 25 de ani, dar spune că întotdeauna s-a întors în țară cu mare plăcere. „M-am bucurat că am putut spune în toată lumea că sunt român și am fost privit foarte des cu admirație. Doresc să le transmit tuturor românilor un călduros La mulți ani pentru 1 Decembrie, Ziua națională a României!”, spune Teodosiu. Vezi cum a interpretat artistul imnul României la safoxon, pe deceiubescromania.ro

Un grup de zece studenți români din Dijon (Franța) s-au strâns în fața Primăriei din localitate și au spus și ei de ce iubesc România. „Pentru mine, România înseamnă copilărie, adolescență, prieteni și cele mai frumoase momente petrecute până în prezent, în viața mea”, spune Maria Comănescu. „Eu iubesc România pentru că românii chiar știu să se distreze și pentru că nicăieri nu e mai bine ca acasă”, spune Loredana Munte. Vezi și restul mesajelor studenților, pe deceiubescromania.ro

Pe același site, și-au exprimat dragostea față de țara lor Veverițele și Trupa Zero de la emisiunea Happy Hour.Vezi mai multe filmulețe pe deceiubescromania.ro, printre care și mesajul Trupei Zero de la Happy Hour sau imnul României cântat la chitară.

Ce reprezintă campania De ce iubesc România?

De la sublim, la grotesc, între derizoriu și excepțional, România este o continuă provocare. Dar este provocarea noastră, a tuturor românilor. Oricât de greu ar fi, tot mai bine e acasă și oricâte țări am colinda, România e locul pe care-l purtăm în suflet, sau locul pe care vrem să-l schimbăm pentru a putea spune sincer ROMÂNIA, te IUBESC.

NU facem o campanie autorităților, nu sprijinim pe nimeni. Îi invităm pe români, oriunde s-ar afla să facă diferența, să nu le fie rușine cu ce e în sufletul lor, să mărturisească ce le place și ce nu, îi invităm să fie mândri că sunt români, SĂ O SPUNĂ, SĂ O ARATE.

Campania De ce iubesc România intră într-o nouă fază. De astăzi ProTV, Gândul, Pro Sport, Sport.ro, ProTv Internațional, Ziarul Financiar, Mediafax vă provoacă.
Pentru ca declarația voastră să ajungă în fața întregii lumi, aveți la dispoziție două mijloace prin care vă puteți face auziți. Vezi mai multe detalii pe deceiubescromania.ro


Inchide