Băsescu nu i-ar da portul „papuașului” Mazăre: „Vedeți un general NATO mergând să discute cu el în Bamboo?”

Redactor:
Vlad Mironescu
Băsescu nu i-ar da portul „papuașului” Mazăre: „Vedeți un general NATO mergând să discute cu el în Bamboo?”
Transferarea Portului Constanța de la Guvern la primăria condusă de Radu Mazăre "ar fi o mare greșeală", susține președintele Traian Băsescu.

Transferarea Portului Constanța de la Guvern la primăria condusă de Radu  Mazăre „ar fi o mare greșeală”, susține președintele Traian Băsescu. Motivul invocat de șeful statului: „unul care stă mai mult cu domnișoare dezbrăcate din Mamaia, când o face pe papuașul, pe apașul”, nu ar avea suficientă credibilitate.

„Ar fi cea mai mare greșeală să se dea Portul Constanța. Domnul Radu Mazăre vrea să fie acționar majoritar. În locul lui Victor Ponta nici măcar n-aș discuta-o, aș expedia-o”, a spus președintele la B1, după ce astăzi, la sfârșitul ședinței de Guvern, premierul Victor Ponta s-a declarat „în principiu de acord” cu transferul.

Cedarea pachetului de 60% din acțiuni pe care Guvernul îl deține ar echivala cu un minus în bugetul Transporturilor, dar și un plus consistent în conturile administrației locale Constanța. Profitul anual al companiei este de aproximativ 10 milioane de euro.

„Legat de Portul Constanța se discută foarte multe proiecte. Se discută AGRI, transfer de gaz, se discută preluarea de gaze și țiței din Marea Neagră în 2018. Avem angajamentele cu NATO, angajamentele legate de retragerea tehnicii de luptă din Afganistan. Mi-e greu să cred că unul care stă mai mult cu domnișoare dezbrăcate din Mamaia, când o face pe papuașul, pe apașul, mi-e greu să-l văd discutând cu Exxon, cu NATO, ar spune „vedeți că șefu e la Bamboo, discută acolo cu niște sirene”. Vedeți vreun general american mergând la Bamboo să discute cu el sau în Brazilia?”, l-a iromizat Băsescu pe Mazăre.

Inițiativa preluării controlului asupra Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța i-a aparținut primarului PSD Radu Mazăre care a anunțat încă de anul trecut că a convins deputații partidului să inițieze un proiect de lege în acest sens. În scenariul propus de primarul PSD, „cele 60 la sută de acțiuni pe care le deține Guvernul vor trece la autoritatea locală, în principiu cam 10-15 la sută la Consiliul Județean,  cam 3-4 la sută la Primăria Mangalia, 3-4 la sută  la Primăria Năvodari și restul la Primăria Constanța”.

 

 

Inchide