ASF anunță că investighează dezvăluirile din GÂNDUL.RO (EXCLUSIV)

ASF anunță că investighează dezvăluirile din GÂNDUL.RO (EXCLUSIV)
Publicat: 06/08/2020, 15:00
Actualizat: 06/08/2020, 17:04

Piața asigurărilor din România se află, potrivit informațiilor oficiale, într-un amplu proces de restructurare care ar trebui să elimine toate ”petele de umbră”. ”Reforma” ASF este impusă de acuzațiile aduse, de-a lungul timpului, de consumatorii de servicii financiare, de sindicaliştii şi patronatele din domeniu, dar și de transportatori, brokerii de asigurări sau lichidatorii de daune.

Autoritatea de Supraveghere Financiară pare, în acest moment, depășită de situație, nu supraveghează piața – așa cum ar trebui să o facă – și, mai mult, duce lipsa unor oameni ”capabili” care să nu se afle la ”dispoziția” unor interese obscure.

Reporterii noștri au prezentat, de altfel, informații-bombă despre ”afaceri cu cântec” derulate chiar sub ”supravegherea” ASF, una dintre acestea fiind ”Euroins – Auto Car”. Dar nu numai atât. Există exemplele ”Carpatica” și ”City Insurance”, iar GÂNDUL.RO a dezvăluit, la vremea respectivă, că milionarul Florin Pandele – cu service-urile „de casă” – în ”tovărășie” cu Cristian Adrian Muntean, s-au deplasat la Sofia pentru a recupera bani de la Euroins pe niște facturi controversate.

Florin Pandele și reprezentantul ASF Cristian Muntean ar fi pus presiune pe ”Euroins” pentru a fi achitate grupului „Auto Car” dosarele de daune la niște prețuri și de 4,5 ori peste o reprezentanță de marcă din România. Dar bulgarii nu au cedat de bună voie, iar… ASF i-a amendat și apoi i-a pus în administrare specială.

”Nu vom putea oferi alte detalii decât după încheierea acestei analize”

La solicitarea GÂNDUL.RO, Autoritatea de Supraveghere Financiară – prin Serviciul Comunicare și Relații Interinstituționale – a transmis, în exclusivitate, următoarele precizări referitoare la controversatul reprezentant ASF Cristian Adrian Muntean.

Încercând să răspundă acuzațiilor vehiculate, de mai mult timp, în spațiul public, Serviciul Comunicare și Relații Interinstituționale al ASF precizează că a fost demarată o ”investigație internă” pentru ca situația să fie ”clarificată” și că vor fi luate toate măsurile care se impun.

Dar, până la finalizarea acestei anchete, nu pot fi oferite alte detalii.

GÂNDUL.RO: Puteți să ne comunicați care au fost măsurile întreprinse de ASF în legătură cu faptele prezentate de GÂNDUL.RO?

ASF: Autoritatea de Supraveghere Financiară a demarat o investigație internă pentru a clarifica această situație și, în funcție de rezultatele acesteia, va lua măsurile care se impun. Nu vom putea oferi alte detalii decât după încheierea acestei analize, răspund reprezentanții ASF.

Cristian Adrian Muntean, ”expert în management” începând cu prima zi a lunii august

GÂNDUL.RO a solicitat și informații referitoare la poziția pe care o ocupă Cristian Adrian Munteanu în cadrul ASF, în momentul de față, iar Serviciul Comunicare și Relații Interinstituționale al ASF ne-a transsmis, în exclusivitate, că acesta a fost angajat al instituției până pe data de 31 iulie 2020 – consilier în cadrul cabinetului Vicepreședintelui Sectorului Asigurări Reasigurări -, iar începând cu prima zi a lunii august  – în urma reorganizării posturilor de consilier – ocupă postul de ”expert în management”.

Domnul Cristian Muntean mai este angajat al ASF? Dacă răspunsul este afirmativ, care sunt responsabilitățile domniei sale și ce venituri încasează pentru activitățile desfășurate de acesta?

Domnul Cristian Adrian Muntean a fost angajat în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, până la data de 31 iulie 2020, pe postul de consilier în cadrul cabinetului Vicepreședintelui Sectorului Asigurări Reasigurări.  Începând cu 1 august 2020, domnul Cristian Adrian Muntean ocupă postul de expert în management.

În urma unui recent proces de reorganizare a fost decisă transformarea, cu această dată, a tuturor posturilor de consilier din organigrama Autorității în posturi de expert în management (cu reducerea corespunzătoare a nivelului veniturilor)

Autoritatea de Supraveghere Financiară

A fost demarată o investigație internă care îl vizează pe Cristian Adrian Muntean

Puteți să ne transmiteți care este poziția președintelui ASF în legătură cu informațiile apărute în articolul citat?

Autoritatea de Supraveghere Financiară derulează dialogul cu entitățile pe care le reglementează și le supraveghează într-un mod instituțional, cu respectarea strictă a prevederilor legale ce guvernează activitatea în piețele financiare nebancare. Autoritatea nu susține niciun fel de acțiuni care pot fi contrare acestor principii și care pot aduce prejudicii însemnate reputației instituției și angajaților săi.

După finalizarea investigației interne, conducerea Autorității va decide măsurile ce se vor lua cu privire la angajatul Cristian Adrian Muntean, comunică – în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO – reprezentanții Autorității de Supraveghere Finaciară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore