Decizie istorică a CNA! Amendă record acordată ÎN UNANIMITATE unei televiziuni + ce interese se ascund în spatele pseudo-serialului prezentat de fosta secretară a lui Liviu Dragnea?!

Redactor:
Adrian Nicolae
Decizie istorică a CNA! Amendă record acordată ÎN UNANIMITATE unei televiziuni + ce interese se ascund în spatele pseudo-serialului prezentat de fosta secretară a lui Liviu Dragnea?!
Decizie istorică a CNA! Amendă record acordată unei televiziuni + ce interese se ascund în spatele pseudo-serialului prezentat de fosta secretară a lui Liviu Dragnea

Consiliul Național al Audiovizualului a decis, astăzi, în unanimitate, ca postul de televiziune Realitatea Plus să fie amendat cu suma record de 50.000 de lei după ce au fost analizate emisiunile ”Culisele Statului Paralel”, moderate de Anca Alexandrescu – fosta secretară a lui Liviu Dragnea – și Bogdan Muzgoci. Aceste așa-zise dezvăluiri s-au bazat pe acuzațiile pe care ex-deputatul fugar Cristian Rizea le-a făcut la adresa unor jurnaliști, politicieni și oameni de afaceri, celebra casă de avocatură ”Stratulat Albulescu și asociații” denunțând  în fața membrilor CNA campania murdară susținută de Realitatea Plus.

Cristian Rizea nu a adus nicio DOVADĂ în sprijinul acuzațiilor formulate, în emisiunile din 13, 14, 15, 16, 27, 29, 30 octombrie, 3, 6, 13 și 18 noiembrie, iar Victor Ciutacu – așa cum GÂNDUL.RO a dezvăluit, în exclusivitate, a deschis un proces împotriva Ancăi Alexandrescu, Bogdan Muzgoci și Cristian Rizea.

Însă în spatele acestui pseudo-serial prezentat de fosta secretară a lui Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu, și în care Cristian Rizea apare în postura halucinantă de… acuzator,  se află obscure interese financiare. Potrivit surselor GÂNDUL.RO, Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, dorește cu tot dinadinsul să preia… firma ROMPREST, motiv pentru care încearcă discreditarea a doi dintre foștii acționari, respectiv Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu.

CNA a decis să sancționeze postul Realitatea Plus cu amendă de 50.000 de lei”

În urma discuțiilor care au durat mai bine de două ore, pe parcursul cărora celebra casă de avocatură ”Stratulat Albulescu și asociații” a devoalat campania murdară susținută de postul lui Maricel Păcuraru, Realitatea Plus a fost sancționată de CNA cu suma de 50.000 de lei pentru emisiunile din 13.10, 30.10, 02.11, 03.11, 06.11, 13.11 și 18.11.

Propunerea a venit din partea lui Radu Herjeu și, așa după cum precizam mai sus, a fost votată în unanimitate.

”Întrunit în ședința publică din data de 08.12.2020, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și a decis să sancționeze postul Realitatea Plus cu amendă de 50.000 de lei, pentru că a încălcat dispozițiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și pe cele ale art. 40 alin. (1), (2), (3), (4), ale art. 64 alin. (1) lit. a, b, ale art. 66 și ale art. 67 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. (Rapoartele de monitorizare analizate au cuprins o serie de emisiuni difuzate în perioada 13.10 – 18.11.2020, printre acestea fiind și mai multe ediții ale emisiunii „Culisele Statului Paralel”)”, se precizează în decizia CNA de astăzi, 8 decembrie.

Art. 64 – (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii ; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Art. 66 – În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică.

Art. 67 – În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii.

”Această sancțiune a fost votată în unanimitate”

Contactat de GÂNDUL.RO, jurnalistul Victor Ciutacu ne-a oferit, ÎN EXCLUSIVITATE, o declarație referitoare la această decizie istorică a Consiliului Național al Audiovizualului.

”Apreciez faptul că acest for care controlează și reglementează audio-vizualul în România și  – eu neavând prea multe cuvinte frumoase, de-a lungul timpului, referitoare la activitatea sa – a luat o decizie justă. Da, este una dintre amenzile mari pe care le dă CNA-ul, iar ceea ce mi se pare foarte interesant și de apreciat este că această sancțiune a fost votată în unanimitate. Reprezentanții tuturor partidelor, ale tuturor instituțiilor, oameni cu care și eu am avut unele fricțiuni, au votat pentru această sancțiune. Era de domeniul evidenței că tot ceea ce s-a întâmplat pe Realitatea Plus s-a dorit a fi o execuție colectivă a unui grup de oameni au drranjat un alt grupă de oameni, din varii motive. În această poveste am intrat și eu, asta-i viața, mi-o asum, îmi asum și prieteniile și dușmăniile, n-am nicio problemă. Toți cei despre care s-a spus că sunt prieteni cu mine rămâm prieteni, dar de la o relație de prietenie până la a mă acuza așa – vorbesc în numele meu -, de toate nenorocirile din lume, de la la luat de șpagă până la acuzația că am furat SIDEX-ul, PETROM-ul, RAFO Onești și alte tâmpenii este o cale mult prea lungă. Nu există nicio probă, nu există nicio dovadă în ceea ce mă privește”, spune Victor Ciutacu.

Totodată, jurnalistul precizează că toate acuzațiile care i-au fost aduse – la postul Realitatea Plus – de Cristian Rizea nu sunt decât fabulații și, la un moment dat, ”cineva trebuia să pună piciorul în prag”.

”Cristian Rizea fabulează la modul cel mai grandios cu putință. Rizea este un personaj care, apropo, n-a stat niciodată cu mine, la Monaco, la vreo masă. Din varii motive, nu mai contează… Știa sau avea pretenția că-mi știe și preferințele bahice, iar acum, după decizia luată de CNA, îl anunț pe domnul Rizea că eu nu beau, de când sunt mic, vin roșu. Asta apropo de exactitatea informațiilor lui. Simțea nevoia să spună, ca un cunoscător, că eu beau numai vin roșu. Nu, eu beau numai vin alb. Și șpriț. Asta demonstrează cât de multe știe Rizea despre mine și despre ce făceam eu când mă întâlneam cu prietenii. Pe de altă parte, sunt și acuzațiile aduse tuturor din povestea asta de cuplul Anca Alexandrescu  – Cristian Rizea, fiindcă degeaba încearcă Anca Alexandrescu să se derobeze, este parte în povestea asta urâtă și este implicată la modul cel mai abject cu putință”, declară Victor Ciutacu.

”Ăștia sunt oamenii, în definitiv. Ceea ce au făcut ei a fost o execuție colectivă și – cel puțin în ceea ce mă privește – nu au absolut nicio dovadă pentru nimic. Ceea ce a spus Rizea despre mine este o bătaie de câmpi, cu excepția faptului că am participat la botezul fiului lui, la rugămintea nașului lui, Dragoș Dobrescu, care mi-e prieten. Totul este o însăilare care nu are nicio legătură cu realitatea. La un moment dat, cineva trebuia să pună piciorul în prag”

Victor Ciutacu

Victor Ciutacu: ”Mesajul meu: merg până în pânzele albe!”

O astfel de decizie luată de Consiliul Național al Audiovizualului este una firească, iar faptul că amenda istorică de 50.000 de elei a fost votată în unanimitate demonstrează că la postul Realitatea Plus au fost propagate numai elucubrații, consideră Victor Ciutacu.

Mai mult, jurnalistul dezvăluie și că nu a fost contact de niciun reprezentant al postului pentru a se solicita punctul de vedere, nici celelalte persoane împotriva cărora Realitatea Plus duce o campanie de discreditare nefiind contactate. Într-un final, Victor Ciutacu anunță că toate aceste ”probleme” în centrul cărora se află vor fi rezolvate în justiție, fiindcă este decis să meargă ”până în pânzele albe”.

”Trebuia să fie luată o decizie, să fie adoptate măsurile legale, pentru că amenda aceasta este o măsură legală. Dar povestea continuă pentru mine, pentru că eu am promis și nu mă opresc. Mergem mai departe în instanță, acolo unde inclusiv această decizie a CNA, pronunțată în unanimitate, va fi probă. Nici măcar nu m-au contactat pentru a-mi spune punctul de vedere, așa cum am văzut că nici Radu Budeanu nu a fost contactat pentru a-și exporima punctul de vedere și presupun că nimeni nu a fost contactat de Realitatea Plus. Eu nu mă joc cu onoarea, cu imaginea mea și a familiei mele. Are cineva ceva de rezolvat cu mine, o rezolvă în particular. În momentul în care povesta devine publică și consideră că sunt prejudiciat, merg până în pânzele albe. Și mesajul meu acesta este: merg până în pânzele albe! Așa am procedat când am fost calomniat, am ajuns până la ultima instanță de judecată și am câștigat procesele. Vom vedea ce se întâmplă, de data asta, dar nu mă las, merg până la capăt”, anunță Victor Ciutacu, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide