EXCLUSIV. Interlopul asasinat la barbut se afla sub supraveghere până în ianuarie 2021! Emi Pian fusese un deținut ”exemplar” la Rahova: a lucrat la ”Protecția Animalelor” și a avut activități educative (MOTIVARE)

EXCLUSIV. Interlopul asasinat la barbut se afla sub supraveghere până în ianuarie 2021! Emi Pian fusese un deținut ”exemplar” la Rahova: a lucrat la ”Protecția Animalelor” și a avut activități educative (MOTIVARE)

Asasinarea interlopului Emi Pian, lider al clanului Duduianu, scoate la suprafață nu doar slăbiciunile Poliției Române, care avea informații despre activitățile infracționale ale celor implicați în scenele violente din Giulești (DETALII AICI!), ci și carențele sistemului de Justiție din România.

Potrivit unor surse judiciare, Emi Pian, care fusese eliberat condiționat în toamna lui 2019, se afla sub supraveghere până în ianuarie 2021. Acest fapt nu l-a împiedicat însă să coordoneze în libertate activitățile clanului Duduianu. GÂNDUL.RO a intrat în posesia unor informații exclusive din dosarul de deținut al lui Emi Pian și vi le dezvăluie azi în premieră absolută. Interlopul fusese condamnat în aprilie 2017, la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru șantaj și instigare la influențarea declarațiilor.

În toamna anului trecut, judecătorii aveau însă să considere că deținutul a avut un comportament ireproșabil în penitenciar, așa încât au decis eliberarea lui. În caracterizarea pe care comisia de la Rahova i-a făcut-o lui Florin Mototolea (numele real al lui Emi Pian) se arată că acesta a participat la cursuri, a muncit, are un domiciliu stabil, a înțeles că a greșit și nu va mai comite alte fapte penale.

”Petentul a câștigat 78 zile ca urmare a muncii prestate și a înțeles să nu fie remunerat pentru activitatea sa. Mai mult, solicită instanței să aibă în vedere caracterizarea petentului, realizată de administrația loculului de deținere, din care rezultă că acesta a avut un comportament adecvat pe toată perioada executării pedepsei și nu a intrat în conflict cu alți deținuți, chiar a și primit șapte recompense, dintre care două au fost permisii de a părăsi penitenciarul.

În ceea ce privește latura civilă, arată că petentul a încheiat contract de mediere cu persoana vătămată și a achitat tot prejudiciul. În plus, acesta este la prima abatere, neavând antecedente penale. În ceea ce privește situația familială, solicită instanței să aibă în vedere că acesta are un copil minor, iar soția sa are probleme de sănătate.

Fragment din motivarea instanței

Pe cale de consecință, apreciază că s-a îndeplinit scopul prevăzut de lege la stabilirea pedepsei, petentul s-a reeducat, fiind îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru admiterea cererii de liberare condiționată”, se mai menționează în motivarea deciziei prin care Emi Pian a fost eliberat condiționat.

Acestuia i se stabilise și un termen de supraveghere până în ianuarie 2021, data până la care, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să aibă un comportament ”imaculat” în libertate. În ciuda acestor caracterizări, liderul clanului Duduianu coordona din umbră activitățile infracționale ale grupării, iar Poliția deținea informații în acest sens. Nimeni însă nu a dispus vreo măsură pentru a-l împiedica. De altfel, și în penitenciar, Emi Pian a avut un tratament preferențial. El a beneficiat de ”permisii” în virtutea faptului că ”nu a fost niciodată sancționat disciplinar și și-ar fi îndeplinit sarcinile”.

„Am participat la diferite cursuri și activități psihosociale și am depus toate eforturile necesare pentru a mă putea reintegra în societate. Mai mult, în prezent, desfășor activități lucrative în folosul penitenciarului, în afara acestuia, la un punct de lucru exterior, fiind în regim de executare deschis”, a scris interlopul în cererea înaintată instanței.

Emi Pian, elogiat în raportul Comisiei de liberare

Și membrii Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Rahova au propus, de altfel, în unanimitate, ca solicitarea lui Emi Pian să fie admisă. ”Persoana privată de libertate a participat la activități socio-educative și lucrative, a fost recompensată de șapte ori, inclusiv cu două permisii de ieșire din penitenciar, puse în aplicare la 06.06.2019 și 06.07.2019, fără a exista incidente, persoana condamnată respectând măsurile și obligațiile impuse. Petentul nu a fost niciodată sancționat disciplinar pe parcursul detenției, adoptând o conduită decentă față de personalul locului de deținere și celelalte persoane private de libertate . De asemenea, apreciem concludent sub aspectul conduitei petentului faptul că acesta execută pedeapsa la regim deschis și nu au existat incidente, în pofida măsurilor reduse de supraveghere și a interacțiunii sporite dintre deținuți.

Din data de 22.03.2018, când a fost selecționat pentru muncă, a obținut 78 zile câștig din munca prestată, fiind încadrat în activități lucrative la un punct de lucru exterior și la data analizei comisiei (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), de unde a obținut o caracterizare favorabilă.  Totodată, petentul a depus diligențe în vederea identificării unui loc de muncă în ipoteza punerii în libertate, având o ofertă de angajare.

A manifestat interes și receptivitate față de demersurile instructiv-educative, prin implicarea în activități și programe educaționale. A fost inclus într-o activitate socială semistructurată și în Programul de pregătire pentru liberare. Evaluările psihologice inițială și periodice nu au relevat elemente care să indice prezența riscurilor investigate. Nu este cunoscut cu antecedente penale”, mai nota raportul Comisiei din Penitenciarul Rahova.

Astfel, Pian s-a putut întoarce în libertate cu 1 an și 4 luni mai devreme față de ispășirea integrală a pedepsei. El s-a întors, totodată, și la șefia clanului Duduianu și la ”afacerile” cu iz infracțional pe care membrii acestuia le-au desfășurat de-a lungul timpului. Dacă Poliția și sistemul de Justiție ar fi funcționat, probabil, azi n-am mai fi vorbit despre crima din Giulești, iar multe dintre infracțiunile comise de rețelele de interlopi n-ar mai fi avut loc.

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Cel mai tânăr primar din România! INCREDIBIL ce vârstă are
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Legătura neștiută între Nicușor Dan și Elena Udrea. Dezvăluirea făcută după alegeri
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Gafa secolului! Mihaela Rădulescu a rămas cu sânii pe afară la mare
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
ȘOC la casele de schimb valutar! Euro a luat-o razna după alegeri
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide