ADEVĂRUL ASCUNS despre COVID-19: De ce mor TINERII SĂNĂTOȘI/ Decesul vine FULGERĂTOR și fără PREAVIZ/ Lumea medicală caută explicații

Redactor:
Gilda Popa
ADEVĂRUL ASCUNS despre COVID-19: De ce mor TINERII SĂNĂTOȘI/ Decesul vine FULGERĂTOR și fără PREAVIZ/ Lumea medicală caută explicații
Motivul pentru care tot mai mulți tineri cu COVID-19 ajung la ATI. Unii mor în câteva ore de la internare

Coronavirusul provoacă decese în rândul oamenilor în vârstă și cu boli cronice, dar medicii încep să raporteze numeroase decese în rândul oamenilor tineri, în formă fizică și cu sănătate bună. Printre aceștia se numără cadre medicale expuse la pacienți cu Covid-19, persoane care își monitorizează sănătatea și au un stil de viață echilibrat.

Cercetătorii și specialiștii în științe medicale încearcă să înțeleagă de ce, scrie The Guardian. Aceasta este una dintre marile necunoscute ale pandemiei, notează publicația britanică.

În unele cazuri, boli nediagnosticate ies la iveală, dar în altele nu se găsește nicio explicație. Unii cercetători cred că evoluția rapidă a bolii depinde de cantitatea de virus care infectează o persoană. Dacă primești o doză virală enormă, deznodământul ar putea fi mai grav.

CNN scrie povestea a doi tineri, soț și soție care au primit relativ relaxați vestea că testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

„Când Ben Luderer, în vârstă de 30 de ani, a început să se simtă rău, nu a fost atât de surprins. Cu doar câteva zile mai devreme, soția sa, Brandy, a fost depistată pozitiv pentru coronavirus, dar s-a îngrijorat prea mult. Fost membru al unei echipe de baseball și actual antrenor sportiv, sănătos și plin de vitalitate.

 

Ea a spus că singurul simptom a fost o temperatură pe care medicii nici măcar nu au considerat-o febră. Avea ceva congestie, dar a fost în repaus. Nici el nu era atât de îngrijorat când a început să se simtă rău. La urma urmei, erau și tineri și sănătoși”, scrie CNN.

În cazul lui Ben, însă, simptomele sale au devenit rapid mai severe. A avut probleme cu respirația și i-a spus lui Brandy că era timpul să meargă în camera de urgență. „Era îngrijoratt”, spune Brandy. „A intrat în dormitor și mi-a spus, trebuie să mă duc, trebuie să mă duc la spital”.

De aici a început coșmarul pentru cei doi tineri.

La spital, Ben a primit cel mai bun tratament medical: oxigen, lichide pentru hidratare și Tylenol și apoi l-au trimis acasă în aceeași seară. „Continuă tratamentul acasă”, au spus ei.
la o zi de la externare se simțea mai bine, a spus soția sa. S-a ridicat din pat și a luat cina pentru prima dată.

Pentru că Ben dormea ​​în dormitor, iar Brandy pe canapea, comunicau prin SMS. La un moment dat, Ben și-a dat mesaj soției și i-a spus: „Mă sufoc”. Brandy l-a întrebat dacă este nevoie să se întoarcă la urgență, iar Ben a răspuns că nu este sigur.

„Am încercat să fac cât am putut pentru a-l face confortabil, să-i calmez respirația, și să-i scad temperatura”, a spus Brandy. Ea a împrumutat un umidificator de la un prieten pentru a încerca asta. Odată ce Ben a adormit, Brandy a ascultat prin ușa dormitorului.


„Am putut auzi prin ușă că el încă respira și am adormit”, a spus ea. A intrat din nou în dormitor la el la 2 dimineața și toate păreau OK. Cu toate acestea, când s-a trezit la 6 dimineața, și-a găsit soțul în vârstă de 30 de ani, fără viață în pat.

„Dacă săpăm mai mult, vom găsi multe povești asemănătoare”, scrie CNN.

La o investigație rapidă în centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, în cazul a 2.449 de pacienți a căror vârstă era cunoscută, 18% aveau între 45 și 54 de ani, iar 29% aveau între 20 și 44 de ani. Dintre cei care au fost spitalizați, 18% au avut vârste cuprinse între 45 și 54 de ani, iar 20% au fost între 20 și 44 de ani, mai notează CNN.

Dar dacă este vorba despre o sensibilitate genetică?

Această ipoteză, cea a vulnerabilității genetice, este sprijinită de virusologul Michael Skinner de la celebra universitate Imperial College din Londra.

”Este foarte posibil ca unii dintre noi să aibă un anume profil genetic ce ne crește probabilitatea de a reacționa rău la o infecție cu acest coronavirus”, spune Michael Skinner.

El dă ca exemplu „banalul” virus herpes simplex. La unii oameni, o mutație genetică ce afectează receptoarele celulare TLR3 din sistemul nervos central îi face incapabili să reacționeze la cea mai gravă lovitură a virusului, așa că fac o boală denumită encefalită herpex simplex ce poate duce la crize și convulsii la copii.

”S-ar putea să fie vorba de o sensibilitate similară a unor persoane care au Covid-19, iar asta îi face să aibă o formă mai acută din cauza efectelor secundare grave”, a adăugat Skinner.

Alți experți sugerează că un factor crucial este cantitatea de virus la care sunt expuși pacienții

Unii oameni sunt afectați, astfel, din cauza unei încărcături virale mari

”O persoană cu o mare încărcătură virală are mai multe particule de virus decât una cu o încărcătură mică”, spune virusologul Alison Sinclair de la Universitatea Sussex.

”Încă nu știm care este impactul încărcăturii virale asupra simptomelor unei persoane infectate cu Covid-19. Va fi important de aflat dacă este o legătură între încărcăturile virale mari și cazurile grave”, a adăugat Sinclair.

Punctul ei de vedere este susținut și de Edward Parker de la Școala Londonezp pentru Igienă și Medicină Tropicală: ”La Covid-19, primele date din China sugerează că încărcătura virală este mai mare la pacienții cu o formă mai gravă a bolii, așa se întâmplă și la SARS și gripă”.

”Așa că este crucial să limităm orice expunere posibilă la Covid-19, iar dacă nu ne simțim bine trebuie să respectăm măsuri de auto-izolare stricte pentru a limita probabilitatea de a-i infecta pe alții”, a explicat acesta.

„Tinerii nu sunt imuni de coronavirus și trebuie să evite socializarea și transmiterea virusului către persoanele mai în vârstă, mai vulnerabile”, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), scrie BBC.

 

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Prima țară din lume în care industria de cocaină ar putea intra în legalitate
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Atenție, români. Te trezești cu Poliția la ușă dacă pe Google cauți așa ceva
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Așa nu ți-ai imaginat-o niciodată! Andreea Marin cu părțile intime la vedere!
×
Inchide