Adevărul cumplit despre mama lui Vladimir Putin. Pe străzile înghețate ale Leningradului, familiile își cară rudele moarte – aproape mumificate, prin temperaturi nemiloase de minus 43 de grade – pe scările întunecate ale clădirilor în care locuiesc.
Unii au observat că aceste cadavre, distruse de foame, sunt foarte ușoare, pe măsură ce le încarcă pe sanii și le trag pe stradă, ca pe tomberoane, la gropile comune, scrie Daily Mail.
Groparii înfometați nu au putere să spargă pământul înghețat și apelează la buldozere, pentru a săpa gropi comune uriașe, în care să arunce miile de cadavre.
Morții sunt înghesuiți ca buștenii, din cauza numărului tot mai mare. Unul dintre aceste corpuri este al unei femei demne, de 30 de ani, despre care s-a crezut că a murit de foame.
Numele ei, Maria Ivanovna Shelomova Putina – mama lui Vladimir Putin.
A fost salvată de vecini, în ultima clipă, din mormanul de cadavre. Maria Putina a avut noroc.
1,5 milioane de soldați și civili au murit în „apocalipsa” Asediului asupra Leningradului (actualul Sankt Petersburg).
Asediul din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial a durat 900 de zile, din 1941 până în 1944.
Coșmarul Leningradului a început la câteva săptămâni după ce Hitler a invadat Rusia, în vara lui 1941.
Mama și tatăl lui Putin mergeau la teatru, în anii 1930, pentru a-l vedea pe îndrăgitul comedian Arkady Raikin.
În Al Doilea Război Mondial, Leningrad a devenit un centru pentru industria de armament: aici erau asamblate tancuri și avioane și Hitler plănuia să cucerească orașul.
A decis apoi că ar fi mai bine să omoare toți oamenii din Leningrad. Trupele Wehrmacht au înconjurat Leningrad și au tăiat toate căile de aprovizionare. În fiecare seară, Luftwaffe a bombardat blocurile, fabricile, lăsându-i pe locatari dezorientați și privați de somn.
În septembrie 1941, depozitele cu hrană (cum ar fi fasole, paste, zahăr) au fost distruse de germani. De aici a început foametea.
Mamele cu bebeluși sufereau de agonia de a nu putea să le ofere laptele matern. Una dintre mame și-a crestat brațul, pentru a-i da copilului ei să sugă sânge.
În unele cazuri, în timp ce tații erau pe front și mamele bolnave erau obligate să lucreze în fabrici, copilașii erau adoptați de autorități.
În situația în care soțul ei, Vladimir Spiridonovich, lupta în Armata Roșie, în afara orașului, fiind rănit de o grenadă la picioare, Maria Putina a fost nevoită să-și dea copilul spre adopție. Exista crezul că statul comunist poate asigura siguranța copiilor. Era o minciună.
La începutul lui 1942, familia Putin a primit vestea că bebelușul lor, Viktor, a murit de difterie. Micul Viktor, fratele mai mare al lui Vladimir Putin, a fost îngropat într-o groapă comună.
Ar fi existat și cazuri de canibalism, în toată existența cumplită, deși autoritățile au negat aceste relatări, de-a lungul istoriei.
În cele din urmă, Armata Roșie a restabilit câteva din liniile de aprovizionare. Asaltul a mai durat 18 luni, dar sorții războiului s-au întors și soldații ruși au reușit să respingă trupele naziste, care s-au retras în ianuarie 1944.
În 1952, Maria Shelomova Putina, în vârstă de 41 de ani și soțul ei, Vladimir, care lucra acum la căile ferate, au avut un alt copil.
Vladimir Putin Jr nu a aflat niciodată unde este îngropat fratele său.
„Nu știu unde este îngropat fratele meu, pe care nu l-am văzut, nu l-am cunoscut niciodată”, a declarat Putin, la o comemorare din trecut.
Actualul lider de la Kremlin a povestit apoi cum mama lui „a stat laolaltă cu cadavrele”, până când a fost salvată de apropiați.
Sursa foto: Captură video