Un truc simplu, eficient și ieftin pentru curățarea grăsimii din cuptor este folosirea bicarbonatului de sodiu și a oțetului.
Ingrediente necesare:
Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă până obții o pastă groasă. Aplică pasta pe pereții interiori ai cuptorului, insistând pe zonele cu grăsime arsă. Lasă să acționeze peste noapte (sau minimum 6-8 ore). Pulverizează oțet alb peste bicarbonatul uscat – va face spumă, ajutând la desprinderea murdăriei. Șterge cu o lavetă umedă și clătește cu apă curată. Cuptorul va fi curat, fără chimicale agresive și fără mirosuri toxice.
Lămâie și apă fierbinte – Rapid și natural
Ideal pentru murdăria ușoară și mirosurile neplăcute. Taie 2 lămâi și stoarce sucul într-un bol termorezistent umplut cu apă. Pune bolul în cuptor și încălzește la 150°C timp de 30 de minute.
Oprește cuptorul și lasă ușa închisă încă 10-15 minute.
Șterge pereții cu un burete – grăsimea se va desprinde ușor datorită aburului cu lămâie.
Sare grunjoasă – Curățare abrazivă
Bună pentru petele lipicioase și murdăria ușoară. Presară sare grunjoasă pe grăsimea din cuptor. Pulverizează puțină apă și lasă să acționeze 10-15 minute. Freacă bine cu un burete abraziv și șterge cu o cârpă umedă.
Spumă de ras – Truc inedit și eficient
Funcționează bine pentru petele vechi și persistente. Aplică spumă de ras (nu gel) pe suprafețele murdare ale cuptorului. Lasă să acționeze 15-20 de minute. Șterge cu un burete umed și clătește bine.
Pastă de drojdie – Soluție naturală pentru murdărie arsă
Alternativă ecologică la bicarbonat. Amestecă drojdie cu puțină apă până obții o pastă.
Aplică pe zonele murdare și lasă să acționeze peste noapte. Dimineața, șterge cu un burete umed și clătește.
Foto: Envato
Ingredientul care curăță grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. TRUCUL care face minuni