CORONAVIRUS „infectează” și bursele. În ciuda unei evoluții bune, investitorii se tem că nu au scăpat de pericol

CORONAVIRUS „infectează” și bursele. În ciuda unei evoluții bune, investitorii se tem că nu au scăpat de pericol
Sursă FOTO Pixabay/ caracter ilustrativ
Publicat: 30/03/2020, 10:32
Actualizat: 30/03/2020, 11:48

După un regres brutal, unii investitori au revenit pe piața acțiunilor din SUA. Dar alții se tem de un alt pas în spate, pe măsură ce coronavirusul se răspândește, iar impactul  economic este greu de prevăzut.

Investitorii de calibru, de la BlackRock Inc la miliardarul William Ackman, s-au axat  mai mult pe acțiuni în ultimele zile, ca un stimulent fără precedent din partea Rezervei Federale, un proiect de stimulare de 2,2 trilioane de dolari semnat vineri și un apel al președintelui Donald Trump pentru a readuce cetățenii SUA la munca în termen de câteva săptămâni, în loc de câteva luni, provocând cea mai mare adunare la Dow Jones Industrial Media din 1938, transmite Reuters.

Dar alți investitori, economiști și strategi se tem să recomande un pas în spate, fără nicio certitudine cu privire la momentul în care coronavirusul va fi sub control.

„Oamenii încearcă să pună în valoare și asta indică o piață bear timpurie, când oamenii au speranță”, a declarat Richard Bernstein, directorul executiv al consilierilor. „Începutul unei piețe bull începe cu disperarea completă, când ai omorât speranța.”

Bernstein a spus că este un „vânător de date” și caută o combinație de „îmbunătățire a fundamentelor ” – urmărirea sănătății de bază a activului, mai degrabă decât tiparele de tranzacționare – și „increderea totală”, adăugând că în 2009 investitorii nu au crezut că ”piața bull”  era reală.

După o scădere pe teritoriul ”pieței bear”, Dow Jones Industrial Media .DJI a crescut cu peste 20% , ceea ce, printr-o definiție, a sugerat o nouă ”piață bull”. Această definiție ar trebui totuși tratată cu precauție semnificativă.

BofA a declarat, vineri, că indicatorul său Bull & Bear – o măsură cheie de piață utilizată pentru urmărirea poziționării – a atins „maxim bearish”, ceea ce ar putea implica o revenire. Totuși, asta ar fi putut fi susținut de mitingul văzut recent.

Ackman, al cărui fond PersP Square LP a câștigat 6,8% net în această lună, a scris investitorilor săptămâna trecută să declare  că au decontat acoperirile pieței de credit și au investit banii în participații noi și existente, după ce a devenit „din ce în ce mai pozitiv” pe piețele de acțiuni și de credit.

Credit Suisse a spus că există un merit de a fi un avansator, mai degrabă decât să aștepți până când un fond al pieței „devine evident”, în timp ce BlackRock Investment Institute a declarat că valoarea de vânzare a fost creată pentru investitorii pe termen lung.

În timp ce unii investitori consideră că o revenire la muncă ar stimula economia Statelor Unite, experții în domeniul sănătății spun că o abordare întâmplătoare a restricțiilor iar o încetinire a mobilizării Casei Albe ar putea înrăutăți impactul coronavirusului.

Cazurile din Statele Unite au crescut sâmbătă la 115.000, cel mai mare număr înregistrat din lume.

Cei care pledează pentru opțiuni politice mai puțin stricte nu au o idee reală a costurilor sociale și economice complete ale unei mari epidemii”, a spus Steven Riley, profesor de dinamică a bolilor infecțioase la Imperial College London, Facultatea de Medicină, Școala de Sănătate Publică, într-un e-mail către Reuters.

Posibilitatea ca focarul de coronavirus să se estompeze, numai pentru a întoarce restricțiile de reținere a activității economice, ar putea cauza „o criză financiară severă”, a declarat Fathom Consulting, consultant de afaceri.

Edward Moya, senior analist de piață la firma de tranzacționare a monedelor OANDA din New York, a declarat că „cu cât oamenii nu se întorc să lucreze, cu atât este mai mare șocul asupra economiei” – ceea ce ar putea însemna „S.U.A. piețele își ating limita la începutul săptămânii . ” Limitarea se referă la restricțiile impuse cu privire la scăderea rapidă a piețelor.

Administratorii de bani care reechilibrează portofoliile pentru a stimula expunerea la capitaluri proprii la sfârșitul trimestrului ar putea susține stocurile.

O moderare a volatilității capitalurilor proprii ar putea ajuta, de asemenea, deoarece este „o precondiție importantă pentru investitori pentru a crește expunerile la capitaluri proprii”, au spus analiștii Deutsche Bank. Indicele de volatilitate Cboe este în scădere de la cel mai înalt la începutul acestei luni – deși încă prețurile sunt într-o anumită turbulență.

Totuși, vineri, acțiunile Wall Street au pus capăt creșterii masive de trei zile.

Shaun Osborne, director la FX la Scotiabank, a declarat, joi, într-o notă de cercetare, că există o serie de riscuri care pot deraia cu ușurință optimismul, inclusiv modul în care economiile occidentale gestionează virusul și reapariția cazurilor în China. O încetinire mai persistentă, care limitează vizibilitatea în avans asupra veniturilor „va reduce capacitatea acțiunilor”, a spus el.

Investitorii de vânzare cu amănuntul sunt deosebit de înflăcărați, un sondaj arată cel mai pesimist scenariu în ceea ce privește piața de valori din primăvara anului 2009.

Acțiunea în active de refugiu, cum ar fi aurul, indică, de asemenea, un scepticism continuu. George Gero, director general la RBC Wealth Management, a declarat că a primit apeluri de la clienții care doresc să adauge la exploatațiile lor de aur săptămâna trecută prin intermediul unor fonduri tranzacționate la schimb.

„Pretutindeni investitorii privesc, văd îngrijorare, probleme și conflicte”, a spus Gero.

Sursă FOTO Pixabay/ caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...