Record negru în România! 107 persoane diagnosticate cu noul COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore în timp ce 861 de pacienți sunt internați la ATI

Record negru în România! 107 persoane diagnosticate cu noul COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore în timp ce 861 de pacienți sunt internați la ATI
Record negru în România! 107 persoane diagnosticate cu noul COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore în timp ce 861 de pacienți sunt internați la ATI / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 28/10/2020, 13:49
Actualizat: 28/10/2020, 13:52

România a înregistrat miercuri, 28 octombrie, două noi recorduri negre în ceea ce privește pandemia de coronavirus: 107 persoane infectate cu SARS-CoV-2 au decedat în ultimele 24 de ore, din care un bebeluș de doar 4 luni, în timp ce numărul pacienților internați în stare gravă la ATI a ajuns la 861, în condițiile în care mai multe spitale din țară susțin că nu mai au locuri, ceea ce ar indica faptul că sistemul sanitar este în pragul unui colaps!

Grpul de Comunicare strategică a anunțat în cadrul raportării de miercuri că în intervalul 27.10.2020 (10:00) – 28.10.2020 (10:00) au fost raportate 107 decese (60 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

107 persoane diagnosticate cu noul COVID-19, decedate în ultimele 24 de ore!

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani (se pare că ar fi vorba despre un bebeluș de doar patru luni din Sibiu), 2 la categoria de vârstă 30-39 de ani, 7 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 17 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 38 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Până la momentul transmiterii acestei știri, 6.681 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Record de pacienți internați la ATI: 861

De asemenea, numărul pacienților COVID-19 internați la ATI a ajuns la 861, în timp ce mai multe spitale din țară se confruntă cu o situație foarte îngrijorătoare – nu mai au locuri la terapie intensivă! Conducerile unităților sanitare încearcă să găsească locuri disponibile la spitalele din apropiere, dar situație nu este roz niciunde!

În urmă cu câteva zile, un pacient confirmat cu COVID-19, internat în Spitalul Municipal din Mediaş, județul Sibiu, care nu mai avea paturi de terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus, a murit în timp ce aştepta să fie transferat într-o secţie de ATI dintr-un alt spital, a anunțat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, medicul Gabriel Budescu.

„A murit. S-a cerut să fie dus undeva la un ATI, nu a avut loc nicăieri, pentru că nu sunt locuri. Cei de la Turda, spre exemplu, cer şi ei paturi peste tot. Omul a fost pus pe oxigen, numai că a avut multe comorbidităţi (…), trebuia intubat”, a explicat Budescu.

Și în județul Iași spitalele se găsesc în impas în ceea ce privește locurile la terapie intensivă – în seara zilei de marți, 27 octombrie, mai era un singur loc liber la ATI pe secția de COVID-19. Se pare că începând de la data menționată, în spitale nu mai sunt primiți pacienți infectați cu SARS-CoV-2 din alte județe.

Spitalul de Neurochirugie din Iași, unde sunt internate cazurile COVID-19, deservea toate județele din regiunea Nord-Est, însă în cursul serii de marți situația era covârșitoare: un singur pat liber din totalul de 47. Medicii din județele vecine au solicitat transferul unor pacienți aflați în stare gravă pe secția ATI, însă s-au lovit de un refuz. Și la Spitalul de Boli Infecțioase din județ situație nu este roz absolut deloc! Doar 13 paturi libere pe secția persoanelor confirmate cu boala, în timp ce la ATI toate cele 9 paturi erau ocupate.

Până pe 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) iar 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri