Amestecul banal, obținut în casă, ce ține la distanță bolile de inimă, dar are și efect antiviral poate ajuta la prevenirea Alzheimerului și Parkinsonului. De asemenea, este recomandat și în sezonul rece, deoarece are efect antiviral și antibacterian. Astfel că, este o alternativă bine primită de cei care nu sunt adepții medicamentelor.
Amestecul obținut din doar două ingrediente care face minuni pentru sănătate
În sezonul rece, riscul îmbolnăvirilor crește, iar mulți evită medicamentele din farmacii, preferând soluții naturale. Un astfel de amestec naturist poate susține imunitatea și contribui la menținerea sănătății.
De sute de ani, acesta conține două ingrediente care au fost apreciate în medicina tradițională pentru proprietățile lor benefice. În ciuda faptului că au fost folosite de generații întregi, efectele lor asupra corpului sunt încă studiate de specialiști. Ei au demonstrat că pot menține sănătatea și pot preveni anumite boli.
Este vorba de miere și usturoi. Alicina, un compus bogat în oxigen și sulf, este apreciată pentru proprietățile sale antimicrobiene și antifungice. Studiile arată că sfărâmarea sau mărunțirea cățeilor eliberează cea mai mare concentrație de alicină. Cu toate acestea, dacă nu este consumat rapid, proprietățile cățeilor își pierd rapid valoarea.
Cu toate acestea, mierea furnizează flavonoidele și polifenolii, care sunt substanțe antioxidante care ajută la reducerea inflamației corpului. În plus, unele varietăți, cum ar fi mierea de Manuka, au proprietăți antivirale și antibacteriene excepționale, fiind apreciate pentru susținerea imunității și combaterea infecțiilor.
Usturoiul scade riscul de boli cardiovasculare. Cercetările arată că reduc tensiunea arterială, colesterolul „rău” (LDL) și riscul de cheaguri de sânge.
În plus, sulful din usturoi reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord prin menținerea vaselor de sânge elastice.
Mierea, datorită conținutului său bogat în antioxidanți, poate proteja inima mai mult împotriva afecțiunilor cardiovasculare. Cu toate acestea, mierea joacă un rol esențial în protejarea creierului împotriva bolilor neurodegenerative precum demenţa și Alzheimer.
Consumul regulat de miere și usturoi poate fi foarte benefic, în special în timpul sezonului rece. Cu toate acestea, cantitatea este importantă. Un consum excesiv de usturoi poate provoca alergii sau subțierea sângelui. Mierea poate crește și glicemia, potrivit dcmedical.ro.