STARE DE ALERTĂ. Marcel Vela anunță o nouă etapă de relaxare, din 15 iunie

Redactor:
Dragos Tanase
STARE DE ALERTĂ. Marcel Vela anunță o nouă etapă de relaxare, din 15 iunie
Ministrul de Interne, Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, a anunțat sâmbătă, la Digi 24, că urmează o nouă etapă de relaxare, din data de 15 iunie, dar a precizat că totul se va decide în funcție de analiza statistică epidemiologică.

Întrebat dacă va urma o nouă etapă de relaxare, Marcel Vela a confirmat: „Da! Din 15 iunie va urma o nouă etapă de relaxare”.

Ministrul a mai spus că românii merită această relaxare pentru că „au avut grijă, au protejat viața celor dragi, au realizat că viața este poate cel mai scump lucrul cel mai important dar de la Dumnezeu”.

„Cred că merită acum cu prisosință să se bucure de viață. Pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute. (…) Cu siguranță vor fi bine primite de populație, dar vreau să precizez că (măsurile – n.r.) sunt în funcție și de analiza statistică epidemiologică, de consultarea specialiștilor în boli infecțioase”, a spus ministrul de Interne, la Digi 24.

Vela a mai spus că se bazează pe responsabilitatea românilor, astfel încât să nu crească numărul de îmbolnăviri în România și „din 15 iunie să trecem spre o normalitate cât mai dorită și mai apropiată de ceea ce estimăm fiecare dintre noi”.

Marcel Vela anunța pe Facebook, încă de la începutul lunii, noi măsuri posibile de la 15 iunie

Într-o discuţie cu românii pe contul său de Facebook, în data de 4 iunie, ministrul Vela a declarat că de la 15 iunie s-ar putea relua inclusiv zborurile către şi dinspre Marea Britanie.

În același timp, tot de la 15 iunie ar putea fi modificată şi prevederea conform căreia persoanele care se întorc din străinătate să fie izolate la domiciliu.

„Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiştilor. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniţinerea sau menţinerea doar parţială a izolăriila domiciliu”, declara atunci Marcel Vela.

Și premierul Ludovic Orban confirmă noile măsuri de relaxareâ

Premierul Ludovic Orban a confirmat sâmbătă după-amiază, în timpul unei vizite în Centrul Vechi al Capitalei, măsurile anunțate de ministrul Vela, de la mijlocul lunii iunie.

Întrebat ce îi așteaptă pe români după 15 iunie, premierul a confirmat că sunt analizate alte măsuri de relaxare, dar acestea vor fi anunțate cu câteva zile înainte de această dată, potrivit Digi 24.

„Le vom anunța la timpul potrivit”, a spus Ludovic Orban atunci când i s-a cerut un orizont de timp.

Inchide