MINISTRUL EDUCAȚIEI a decis să le anuleze! Toți elevii din România vor fi afectați

Redactor:
Gandul
MINISTRUL EDUCAȚIEI a decis să le anuleze! Toți elevii din România vor fi afectați
DECIZIE. Elevii vor putea circula gratuit până la școală. Modul în care vor fi sancționați operatorii dacă nu respectă decizia Guvernului / Sursă Foto: Mediafax FOTO

Monica Anisie spune că simulările examenelor naţionale vor fi înlocuite cu testele de antrenament, propuse elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Monica Anisie a făcut cel mai așteptat anunț de către elevi: „Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare”.

Anisie susține că „aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă, dar MEC va pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua”.

Întrebată de ce s-a luat această decizie, ministrul Educației a explicat: „Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”.

Cu alte cuvinte, dă asigurări Monica Anisie, examenele naționale din 2020 vor avea loc!

În altă ordine de idei, ministrul le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă, „pentru că oricum este vacanţă”.

Inchide