PE SURSE: Ministerul Educației redeschide școlile! Când se întorc elevii la ore

Redactor:
Gandul
PE SURSE: Ministerul Educației redeschide școlile! Când se întorc elevii la ore
Sursa FOTO: pixabay.com

Conform unor surse neoficiale citate de Antena 3, elevii se vor întoarce la ore începând cu data de 1 iunie 2020! Un anunț oficial în acest sens ar urma să fie făcut azi, 7 aprilie, într-o conferință de presă ținută de ministrul Monica Anisie.

După mai multe runde de negocieri purtate la sediul MEN, factorii de decizie din învățământ au ajuns la concluzia că 1 iunie este un termen rezonabil pentru redeschiderea școlilor.

Iulian Cristache, președintele Asociației de Părinți, a vorbit la Antena 3 despre acest subiect: „Comunicarea se va face la ora 14:00 de către Ministerul Educației. Da, facem parte din acel grup operațional, dar decizia e la minister”.

Ministerul Educației va ține cont „de evoluția cazurilor de coronavirus și de starea de urgență”. Dar, pe de altă parte, se dorește ca „Evaluarea Națională și Bacalaureatul să se susțină anul acesta și nu să vorbim de înghețarea anului școlar”. Ce presupune asta? Că indiferent dacă anul școlar va începe „la 1 iunie, 15 iunie sau 30 iunie, se va decala structura astfel încât să se susțină aceste examene”.

În privința anilor care nu sunt terminali, o decizie se va lua în cel mai scurt timp. „Este posibil ca decizia să fie una diferențiată. Avem șanse mari să desfășurăm anul normal, dacă începem la începutul lui iunie”, a mai declarat Iulian Cristache.

Inchide