REVOLTĂTOR. O elevă care a luat inițial nota 6 la Evaluarea Națională a primit 10 după contestație! „A făcut semipareză la gură”

Redactor:
Alexandru Coman
REVOLTĂTOR. O elevă care a luat inițial nota 6 la Evaluarea Națională a primit 10 după contestație! „A făcut semipareză la gură”

Doi elevi din judeţul Gorj, care au susţinut Examenul de Evaluare Naţională, au primit note mult mai mari după contestaţii. La Matematică, un candidat a primit iniţial nota 2,25, iar după corectare a fost notat cu 7,90.  Un alt caz extrem de ciudat este al unei eleve, a cărei lucrare a fost notată iniţial cu 6, apoi a primit nota maximă după ce a fost reanalizată de alte două comisii.

Cei doi elevi au absolvit Şcoala gimnazială Peşteana Jiu cu unele dintre cele mai mari medii din unitatea de învăţământ.

Constantin Deaconescu, directorul Liceului Bâlteni, căruia îi este arondată Şcoala gimnazială din satul Peşteana Jiu, a declarat pentru Adevărul că greşeala profesorului corector este nu are justificare, mai ales că este vorba despre proba la Matematică, iar profesorul care a gresit ar trebui exclus din învăţământ.

Profesor: „Eu i-aş da afară din învăţământ, dacă ar depinde de mine”

„A fost o diferenţă neacceptat de mare şi nu pot să realizez cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva. Dacă era vorba de o lucrare la Limba şi Literatura Română, aş mai fi înţeles, pentru că un punct ţine de interpretare la subiectul de eseu, dar la Matematică nu ai cum să greşeşti în acest fel. Ori au dorit, ori o altă eroare. Se verifică şi când se bagă în calculator, că poate s-a greşit atunci când s-a băgat nota şi o pui la altcineva. Dar nu ai cum să pui din greşeală, pentru că sunt chei de control. Eu i-aş da afară din învăţământ, dacă ar depinde de mine. Lucrările s-au corectat în alt judeţ“.

Eleva are acum media generală 9,90

Revoltător este faptul că eleva care a primit în primă fază nota 6, deși lucrarea era de 10, s-a speriat atât de tare încât a făcut o semipareza la gură, arată sursa citată.

„Fetiţa chiar a avut un şoc şi părinţii i-au dat pastile de calmare. Din câte am înţeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetiţa la contestaţii şi mi-a spus că a făcut absolut tot şi că nu are cum să ia mai puţin de 10. Are cea mai mare medie acum din tot Centrul de evaluare al localităţii Bâlteni. A primit 9,80 la Limba şi Literatura Română şi media generală este de 9,90“, a mai precizat Constantin Deaconescu.

Inchide