Dr. Cezar, la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene: „Nu există medicament pentru creier mai bun decât postul intermitent” | VIDEO

Publicat: 17/03/2023, 23:47
Actualizat: 18/03/2023, 00:03

Dr. Cezar este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 18 martie, începând cu ora 19:00.

El a vorbit, printre altele, despre alimentele pe care ar trebui să le consumăm în perioada de post religios, dar și despre postul intermitent.

„În funcție de activitatea fiecăruia, pentru că noi suntem diferiți, avem activități diferite, proteinele sunt foarte importante. E o mică precizare, dar care este foarte importantă: leguminoasele, fasolea, mazărea, năutul, nucile, semințele, acestea sunt copiii plantelor. Ele sunt baza unei alimentații vegetariene, însă nici aceste plante nu prea vor să fie mâncate. Și au niște proteine, se numesc lectine, care pot fi foarte toxice dacă nu sunt bine digerate, dacă nu sunt bine dizolvate.

Leguminoasele ar trebui să fie lăsate foarte mult la înmuiat. Și nucile, și semințele, pentru ca parte din aceste substanțe să se mărunțească, să nu mai fie atât de agresive pentru sistemul nostru digestiv. Fermentarea este o altă metodă, adică să lăsăm la fermentat. Murăturile sunt foarte bune în acest sens. Germinarea. Grâul încolțit este o sursă foarte bună de proteine, însă grâul, cerealele integrale, așa cum sunt ele, nu sunt bune, pentru că aceste lectine cauzează inflamație la nivelul intestinului. Acesta este motivul pentru care, de-a lungul istoriei, oamenii au făcut făină, au dat tărâțele deoparte, le-au dat la animale, au luat făina albă și au pus-o la dospit cu maia. Maiaua face aceste proteine mai ușor asimilabile de către noi”, spune acesta.

Dr. Cezar: Postul intermitent nu înseamnă un program

Acesta a vorbit și despre postul intermitent, pe care îl descrie ca fiind „cel mai bun medicament pentru creier”, însă atrage atenția că postul intermitent nu trebuie să devină un șablon.

„Nu există medicament pentru creier mai bun decât postul intermitent. Dar de înseamnă intermitent? Fiecare trebuie să știe. Nu înseamnă un program. Corpul învață șabloanele și nu este eficient, pentru că natura e variabilă. Nicio vietate nu știe dacă prinde următoarea masă. Și atunci noi suntem adaptați pentru această variabilitate și avem acea flexibilitate metabolică. Putem arde și grăsimi, și carbohidrați. Asta trebuie să simulăm. Dacă respectăm un șablon, ăla nu e post intermitent”, mai spune el.

Cezar Amititeloaie a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași în 2006. Este medic specialist cardiolog (2015), antreprenor, pasionat de nutriție, sport și psihologie, fondator al clubului de sănătate și sport Vivertine Iași.

Este un cardiolog nonconformist. Abordarea lui este una integrativă, holistică, punând accent și pe cauzele emoționale ale patologiilor.

Urmărește podcastul integral cu Dr. Cezar doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce i-a spus Gina Basoc soțului ei înainte să moară. Ultimele cuvinte ale șefei de...
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă nu se mai ferește! A devenit milionară la 18 ani...
Doi liceeni susțin că au demonstrat teorema lui Pitagora, unul din marile mistere ale matematicii....
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Cum l-a anunțat Valentina Pelinel pe Cristian Borcea că îl va face tată din nou:...
Cel mai bun SUV second-hand. Consumă puțin și este mai ieftin decât un Duster nou...
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce subiecte au primit elevii anul acesta? Emoții mari pentru...
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Antalya 2023. De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută...
FOTO EXPLOZIV! Andreea Bălan și Cătălin Cazacu, noul cuplu din showbiz!? Sărut în miez de...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
L-AU UCIS! Doliu imens în Ucraina. Au confirmat chiar acum
Cătălin Cazacu, gesturi tandre față de Andreea Bălan. Cele două vedete s-au întâlnit la Nuba
Andreea Bălan știe să piardă. Ce mesaj le-a transmis artista câștigătorilor „America Express”