Ladislau Kristof, la podcastul ALTCEVA, despre prețul corect plătit pentru o șampanie / Ce alternativă recomandă celebrul „life coach”

Publicat: 17/09/2023, 13:16
Actualizat: 17/09/2023, 13:17

Ladislau Kristof a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 16 septembrie.

Românul de sfaturile căruia țin cont cei mai bogați oameni din lume este consultant în industria luxului și o persoană cât se poate de avizată în acest domeniu.

Ladislau Kristof: „S-ar putea ca acea băutură să nu fi văzut struguri”

În dialogul cu Ladislau Kristof, Adrian Artene a vrut să știe „Care este prețul minim pe care ar trebui să-l plătim pentru o șampanie de calitate?”.

În condițiile în care găsim în comerț șampanii care costă și 25 de lei, românul trebuie să știe cum poate alege o băutură de calitate.

Haideți să ne gândim cum funcționează comerțul.

Eu trebuie să am o vie, trebuie să strând niște struguri, să fermenteze, trebuie să îmbuteliez acești struguri, am nevoie de sticle… prețul sticlei, prețul etichetei, apoi, prețul transportului.

Eu, ca și producător, îmi pun o marjă.

După aceea, am un distribuitor care își mai pune încă o marjă, după care distribuitorul ăla vinde la supermarket, care își mai pune încă o marjă și tot așa… Haideți să scădem acele marje din prețul de 25 de lei și vedem unde ajungem. La un vin de 4 lei.

La 4 lei, nu se poate scoate performanță. S-ar putea, nu garantez, că nu mă pricep în zona asta, dar s-ar putea ca acea băutură să nu fi văzut struguri”, a spus Kristof.

„Decent, la vinuri din zona sparkling nu aș merge mai jos de 60, 70, 80 de lei” – Ladislau Kristof

Altfel, printre alte sfaturi, celebrul „life coach” a explicat și ce băutură recomandă el pentru încheierea unei seri minunate:

La un restaurant, dacă începem cu o șampanie, ordinea firească a lucrurilor este să continuăm tot cu șampanie, dar putem trece și la un vin alb. După vinul alb, trecem la un vin roșu și mie îmi place foarte mult să termin seara, depinde, ori cu un vin de desert, care este dulce, dacă am desert; dacă nu am desert, cu siguranță nu voi lua un vin de desert, dar îmi place să termin seara ori cu un vin alb de Burgundia, ori tot cu o șampanie. De ce? Pentru că aceste vinuri au aciditatea destul de sus, îmi curăță paletul și îmi dă un gust foarte frumos după cină”.

„Dacă nu bei șampanie, poți să bei un cava (n.r. – vin din Spania) extraordinar de bun și are și bule” – Ladislau Kristof

Ladislau Kristof, specialist în arta de a trăi bine

Specialist în arta de a trăi bine și life coach, Ladislau Kristof și-a început activitatea de instructor în Germania și a continuat în SUA, Puerto Rico şi România (în două social cluburi cunoscute din România).

Este absolvent al Universităţii din Timişoara, Facultatea de Inginerie Electrică.

A călătorit cât pentru 10 vieți, face sport de 40 de ani, a practicat kayak, schi, handbal, rugby, culturim, are de la 21 de ani licență de instructor de bodybuilding și este și antrenor de cycling. În plus, este somelier și specialist gourmet.

De asemenea, este întemeietorul unui concept de succes H.E.L.P. (Highly Empowering Life Program), care este varianta „de criză” a unui life coaching clasic, pentru că are aceleași obiective cu acesta, dar propune deja o soluție clară pentru probleme general valabile. H.E.L.P. este, în sine, un High Intensity Program, axat pe depășirea limitelor personale și ruperea barierelor mentale, printr-o combinație de acțiuni „șoc”, într-o variantă „fun”. El e menit să deschidă ochii către aspectele simple ale vieții de zi cu zi, pe care cei mai mulți le neglijează din comoditate și care, de fapt, au o forță colosală de a genera bucurie autentică.

Cu alte cuvinte, H.E.L.P. te învață să trăiești frumos și sănătos și este, în felul lui, „rădăcina” succesului pentru orice life coaching, pe care ți-l poți propune ulterior. Abia după ce ai parcurs H.E.L.P. poți fi în măsură să pleci mai departe, în căutarea direcției personale.

Urmărește podcastul integral cu Mihai Onilă doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
A MURIT o legendă a României! Fanii filmelor lui Sergiu Nicolaescu plâng
DJ Lalla, jefuită după ce a murit. Ce spune acum hoțul
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...