Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei: NIMENI nu are timp să se uite cum sunt scoși palmierii / O problemă reală este planșeul de la Unirii

Publicat: 25/05/2023, 13:09

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta este de părere că scandalul palmierilor este irelevant, căci problema reală constă în planșeul de la Piața Unirii. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Inițial, primarul Sectorului 3 a plantat palmieri, dar fără autorizație, spun cei de la Primăria Bucureștiului, care au ordonat să fie scoși. Angajații de la Administrația Străzilor au venit să scoată din pământ cei 26 de palmieri, plantați în Piața Unirii din Capitală. Șase oameni ridicau câte un palmier de peste 4 metri. De față a fost și primarul general, Nicușor Dan, care a cerut scoaterea copacilor exotici.

„Este un scandal irelevant, dacă ne raportăm la problema reală din zona respectivă, aceea că planșeul de la Piața Unirii, un caz care nu se poate rezolva decât cu intervenție majoră din partea statului român, din partea Guvernului. Investiția ar fi de peste 700 de miliarde de lei, bani alocați de către premier și va intra reabilitare în următorii ani, pentru că altfel există un risc foarte, va fi o catastrofă care se va reflecta asupra întregului oraș. Șapte orașe într-un singur oraș duc la asemenea absurdități”, a declarat Stelian Bujduveanu

Întrucât nu a existat autorizație pentru plantarea palmierilor, viceprimarul Capitalei se întreabă cum de ce nu au fost scoși toți pomii.

Bujduveanu: „Nu pot măsura ilegalitatea doar în jumătăți de măsură”

„Un primar dorește să amenajeze un spațiu verde acolo, iar altul se duce și îi scoate. Am spus-o și o mai spun: dacă lucrarea este ilegală, de ce nu s-au scos toți pomii?! Eu nu pot măsura ilegalitatea doar în jumătăți de măsură. Atâta timp cât pretinzi că un act este ilegal, este ilegal în integralitatea lui. Nu jumătate da, jumătate nu. În cazul în care construiești o casă în mod ilegal – e toată ilegală, nu rămâne geamul și restul se demolează.

Nu cred că bucureștenii – în aceste momente dificile, greu încercate, pentru că nu e un moment ușor pentru România ce traversăm cu război la ușă, prin apăsările de zi cu zi – nu cred că au chef și timp ca să se uite cum unii primari scot palmierii altora. Să facă lucrurile bune pentru București, asta este propunerea pe care eu o am”, a încheiat viceprimarul Capitalei.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niculina Stoican și Olguța Berbec se dușmănesc de moarte, iar acum s-a ajuns la alt...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
Cum arată turnul rezidențial pe care îl va construi în Dubai un producător de mașini...
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
Viitura i-a luat maşina nouă, pentru care de abia făcuse credit pe patru ani. "E...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
O Dacia Duster pregătită pentru off-road se vinde pe Autovit
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Unde sunt bărbații care au dispărut în apele mării, în Năvodari. Lipsa lor n-a fost...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
Kilogramele au învins-o pe Oana Sîrbu, fosta iubită a lui Robert Turcescu! Cum arată acum...
Inima OCEANULUI a fost GĂSITĂ! Cui a aparținut COLERIUL de pe TITANIC?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
BANCNOTELE care vor fi retrase din circulație! Banca Națională a făcut anunțul chiar acum: Suntem...
Un bogătaș din România a murit fulgerător
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Cât te costa sa închirezi un șezlong în mini vacanța de Rusalii. La malul mării...