VIDEO | Adriana Săftoiu, despre problema plagiatelor: Contează cum gestionezi problema / Cât de dependent trebuie să fii de funcția pe care o ai? Ar trebui să fie mai importantă onoarea

Publicat: 24/01/2023, 23:53

Adriana Săftoiu, specialist în comunicare și fost deputat PNL, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a vorbit despre acuzațiile de plagiat din România. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Oare cât de dependent trebuie să fii de funcția pe care o ai, de scaunul acela, de șoferul pe care îl ai? E mai importantă onoarea. Oricum pleci până la urmă. Stai acolo și te agăți și sunt oameni care nu cred că vor mai scăpa vreodată nu doar că au plagiat sau nu, ci de modul în care își gestionează problema asta. De unde vine ambiția asta cu nevinovăția?”, a declarat Adriana Săftoiu.

În cazul în care ești într-o funcție publică și ai o asemenea acuză, trebuie să demonstrezi contrariul cu dovezi, spune aceasta.

„Dacă mie îmi zici că nu am scris nicio carte, merg acasă și își aduc cartea. Dacă nu o aduc, înseamnă că nu am scris-o și tu ai dreptate. Lucrările de doctorat nu trebuie secretizate”, a încheiat fostul deputat PNL.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase