VIDEO | Adriana Săftoiu, despre răpirea jurnaliştilor români în Irak: „Povestea a fost o înscenare la început. Cei care i-au capturat i-au dat mai departe”

Publicat: 24/01/2023, 22:25

Adriana Săftoiu, specialist în comunicare și fost deputat PNL, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a vorbit despre cazul celor trei jurnaliști care au fost răpiți în Irak în urmă cu 18 ani. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Răpirea jurnaliștilor români în Irak a fost un incident care a avut loc la data de 28 martie 2005.

În primă fază, povestea cu jurnaliștii răpiți a fost o înscenare, a spus fostul deputat PNL. „Ulterior, ei au trecut la niște răpitori adevărați. Primii care i-au luat și-au dat seama că este o miză, că au ce negocia, iar apoi i-au dat mai departe. Nu știu ce s-a întâmplat la final, dar știu că au fost eliberați.”

Întrebată dacă știe cât s-a plătit în momentul în care jurnaliștii au fost eliberați, Adriana Săftoiu a declarat că nu cunoaște această informație.

„Nu știu dacă s-a plătit. Nu toate lucrurile se discutau la nivelul consilierilor, oricât de apropiați ar fi fost. Erau cercuri foarte restrânse”, a mai spus specialistul în comunicare.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase