VIDEO | Bogdan Teodorescu: „Cetățeanul român are două probleme majore, energia și războiul”

Publicat: 05/10/2022, 12:52

Bogdan Teodorescu, analist politic, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politologul spune că USR vrea să fie partid autentic de opoziție, dar istoria îl împiedică.

„Cetățeanul român are două probleme majore, energia și războiul. Ei pe aceste teme nu reușesc se impună. Despre război n-au ce să spună, fiindcă sunt de aceeași parte a guvernului, iar despre energie, mă uitam că au ajuns să aibă nevoie să cumpere spații publicitare ca să se promoveze în ceea ce comunică.

Marea problemă a USR-ului este că, de fapt, e un partid născut pe o temă care părea a fi infinită în România, tema luptei împotriva corupției. Între timp, această temă a dispărut, dar ei mai au încă o problemă.

Ei au încercat coalizeze cetățeanul și oamenii din presă și din alte părți, într-o reacție împotriva militarizării societății românești. USR-ul trebuia să recunoască că a închis ochii.

Este foarte greu obțină solidaritate pe noile subiecte, când toată lumea știe ce au făcut. USR vrea să fie partid autentic de opoziție, dar istoria îl împiedică”, a spus Bogdan Teodorescu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase