VIDEO Bogdan Teodorescu: „Guvernul are un mare dezavantaj că trăiește vremuri tulburi, dar am încredere în „General””

Publicat: 16/06/2022, 23:40

Guvernul României are în același timp și un mare avantaj, dar și un mare dezavantaj că trăiește „vremuri tuburi”, dar premierul Ciucă inspiră încredere, spune analistul politic Bogdan Teodorescu, invitata lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Guvernul care este acum în funcție are un mare avantaj și un mare dezavantaj. Marele dezavantaj este că trăiește aceste vremuri foarte tulburi. Indiferent cine ar fi fost în Guvern vremurile ar fi fost tulburi. Marele avantaj pe care îl are este că lumea este cu ochii după altceva.

Este o clasică perdea de fum în care cetățeanul se uită, totuși bubuitul bombelor se aude în anumite părți din România. Ipoteza rușilor este aia care este..Lumea e cu ochii în altă parte astfel încât activitatea guvernamentală este foarte ținută sub supraveghere

Nu știu dacă la umbra acestei perdele de fum, fac totuși ceva și vom vedea în timp că s-au făcut niște lucruri, poate utile, necesare. Eu sper ca la umbra acestei conflagrații, Guvernul României să facă ceea ce ar fi trebuit să facă astfel că atunci când vom ieși să ne trezim într-o postură mai bună decât cea în care am intrat.

Trebuie să spun cu sinceritate – am încredere în „General” (premierul Ciucă). Ideea de general care  a participat în luptă și care are un pic de sentiment patriotic, pe care noi îl devalorizăm în ultima perioadă, dar care se dovedește foarte util în Ucraina”, a declarat  Bogdan Teodorescu.

Analistul spune că are încredere în premierul Nicolae Ciucă pentru că un om care a servit toată viața patria în funcția de militar are o altă percepție asupra conceptului de țară.

„Un om care a stat toată viața în uniformă și sub drapel are o anumită percepție asupra conceptului de țară”, spune el.

„Legat de funcționarea coaliției, Bogdan Teodorescu spune că „totul depinde de relația Ciolacu – Ciucă și această relație pare a fi normală. „Execuția” lui Cîțu dovedește faptul că lumea a vrut liniște și pare că acolo e liniște.

Faptul că acești politicieni sunt mai normali este evident pentru toată lumea. Nu știm dacă sunt și pricepuți. Caracteristica fundamentală într-o guvernare PSD față de una liberală e că nu prea se afla nimic, nu erau scandaluri”, a spus Teodorescu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.