VIDEO | Cornel Nistorescu, jurnalist: „Dacă SUA nu fac presiune pentru aderarea României la Spațiul Schengen, nu avem niciun sprijin”

Publicat: 29/11/2022, 06:30

Cornel Nistorescu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Jurnalistul consideră că în cazul în care Statele Unite ale Americii nu fac presiuni diplomatice pentru ca România să intre în Spațiul Schengen, asta înseamnă că nu avem niciun sprijin real. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Întrebat de ce nu se vrea ca România să intre în Spațiul Schengen, Cornel Nistorescu a declarat că, potrivit unui sondaj, 46% dintre români nu sunt mulțumiți de lobby-ul pentru Schengen, adică ”oamenii nu cred că președintele Iohannis s-a implicat suficient în problema admiterii în Schengen.  Eu nu cred că am fost capabili să gestionăm corect și serios acest proces. Ne-am lovit, evident, de interesele altor țări (Olanda, Suedia, Austria).

Multă lume face trimitere la interesele pe care le au, că UE este un conclav în care se joacă și se negociază interese. Noi nu suntem capabili de așa ceva. Nu putem să cerem fonduri sau finanțări pentru proiecte.”

Cornel Nistorescu este de părere că România are, în jocul internațional, un singur sprijin pentru aderarea la Spațiul Schengen. Noi avem un singur sprijin, și anume presiunea diplomatică a SUA, care se face ca să intrăm în Schengen. Dacă americanii nu vor face presiuni asupra țărilor care «ne pun tâlpi», înseamnă că nu avem, de fapt, niciun sprijin.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase