VIDEO Crin Antonescu, despre PNL-ul de astăzi: „E jale că nu le place unora domnul Ciucă! Au fost tancuri care interziceau să candideze altcineva?” Ce spune despre Cîțu: „Aș fi făcut mai repede și mai demult ce s-a întâmplat…”

Publicat: 29/04/2022, 09:39
Actualizat: 29/04/2022, 09:40

Crin Antonescu, politician și istoric, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre PNL-ul de astăzi, despre care spune că a a depășit niște crize și că este în formula cea mai bună pe care o poate avea în acest moment. În plus, făcând comparație cu partidul de altădată, din care a făcut parte și al cărui președinte a fost, Crin Antonescu susține că astăzi altele sunt proiectele și mizele politicii. 

„Eu cred că acum PNL și-a revenit într-o poziție ceva mai durabilă în formula asta. Florin Cîțu, pe care nu l-am cunoscut personal, cum nu-l cunosc nici pe premierul Ciucă, este un om despre care se pot debita impresii. Ce pot să spun este că, dacă eu aș fi fost să pot să potrivesc aceste pahare de șampanie, care sunt congresele unor partide, aș fi făcut ce s-a întâmplat acuma mai repede și mai demult.  (…)

Eu am citit în presa românească expresia unei mari suferințe: că nu a fost concurență la congres. Da’ au fost tancuri care interziceau să candideze altcineva? E jale mare pentru că nu le place unora domnul Ciucă! Foarte bine, poate să-ți placă sau nu! Eu cred că pe formula asta, cu premierul Ciucă, partidul este în formula pe care el o poate avea acum. Chiar cred că PNL a depășit niște crize. 

După părea mea, este o conjunctură mai de durată în care în primul rând actorii politici văzuți au mai puțină influență. Lumea politică s-a schimbat din punctul ăsta de vedere. Indiferent că au reușit sau nu în proiectele lor aveau altă statură, alte proiecte, alte mize. Dar și epoca avea alte proiecte, alte mize”, a conchis Crin Antonescu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.